Reza Zarrab tutuklandı

Okunma: 473
Türkiye 22 Mart 2016 00:50
Videoyu Aç  Reza Zarrab tutuklandı
A
a

İran asıllı işadamı Reza Zarrab, İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak suçlaması yüzünden ABD'nin Miami kentinde tutuklandı.

İranlı İşadamı Reza Zarrab, İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olduğu gerekçesiyle Cumartesi günü gözaltına alındı daha sonra da tutuklandı. Savcılık Zarrab için 75 yıl hapis istiyor.
Reuters’ın savcılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde Zarrab, Miami’de adlarının Kamelia Jamshidy ve Hossein Najafzadeh olduğu açıklanan ve Manhattan’da tutuklanan iki İran vatandaşıyla birlikte aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı bildirildi.
NEDEN TUTUKLANDI
 
Zarrab'ın tutuklanma gerekçesi ise “İran hükümeti ve diğer kuruluşların Tahran'a yönelik uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için kurduğu mekanizmanın parçası olmak” olarak açıklandı. Reza Zarrab'ın yaptırımlara karşı yüzlerce milyon dolarlık işlem yürüttüğü iddia ediliyor.
ABD ADALET BAKANLIĞI'NDAN ZARRAB AÇIKLAMASI
ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre ise Zarrab ve diğer iki kişi İran’a yönelik yaptırımları aşmak için yasadışı işlemlerle elde edilen gelirleri aklayarak birçok finans şirketini dolandırmakla suçlanıyor. Savcılık Zarrab için 75 yıl hapis istiyor.
Reza Zarrab, Türkiye'de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında 21 Aralık'ta tutuklanmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.
 
 Oda Tv
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat