GAZİOSMANPAŞADA KURBAN YAKALAMA TİMİ GÖREVE HAZIR

Okunma: 958
Türkiye 29 Ağustos 2016 20:24
Videoyu Aç GAZİOSMANPAŞADA KURBAN YAKALAMA TİMİ GÖREVE HAZIR
A
a

-Vatandaşlar çağrı merkezinden ücretsiz hizmet alabilecek - Kurban Bayramına az bir zaman kala belediyeler kaçan kurbanlar için önlemler almaya başladı. İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kurmuş olduğu ‘Kurban Yakalama Timi’ bayrama hazır. Tim bayram sonuna kadar vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

Kurban bayramlarının tartışmalı görüntülerine konu olan kaçan kurbanlık hayvanlar için çeşitli tedbirler alınıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi de kurduğu ‘kurban yakalama timi’ ile bayram sonuna kadar vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet edecek.
 
                -“Kurbanı kaçan vatandaş çağrı merkezini arayacak
 
Veteriner Hekim Murat Tolga Tosunoğlu, “Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Biz Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldık. Bu önlemler kapsamında kurban yakalama ekibimiz oluşturuldu. Ekip 5 kişiden oluşuyor. Hırçın, kaçmış olan, etrafa zarar veren kurbanları ekibimizle araçla takip ediyoruz. Eğer iple yakalanamayacak bir durumdaysa hayvan enjektör yani sakinleştirici iğne atarak uyuşturup kontrol altına alıyoruz. Eğitimi ekibimize biz veriyoruz. Hayvana nasıl yaklaşılır, ne kadar mesafede nerede durulur, ne kadar dozda ilaç verilir gibi eğitimleri uygulayıcı arkadaşlara veriyoruz. 5 kişilik bir ekiple işin üstesinden geliyoruz. Gaziosmanpaşa ilçe sınırları içerisinde vatandaşlarımız böyle bir durumla karşılaşınca bizi 444 04 67 no’lu çağrı merkezi numaramızdan ulaşarak ücretsiz olarak bu hizmeti alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
 
                -“Her kurbanlık için ayrı iğne kullanılıyor”
 
Kurbanlık hayvanların büyüklüğüne göre değişen ilaçlar hayvanların yakalanması için kullanılacak. Her bir sakinleştirici iğne içerisinde kurbanlık hayvana zarar vermeyen maddelerden oluşuyor.  5 kişiden oluşan kurban yakalama timi bayram boyunca Gaziosmanpaşalı vatandaşların yardımına koşacak. 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat