Binali Bulut Suriyeli mültecileri ziyaret etti

Okunma: 717
Türkiye 12 Şubat 2016 18:20
Videoyu Aç Binali Bulut Suriyeli mültecileri ziyaret etti
A
a

Sultangazi’nin ünlü işadamı 2014 yılı Sultangazi AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı, 2015 AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Binali Bulut, Suriyeli mültecilerin bulunduğu kampları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Türkiye’de ki mülteci kampını ziyaret ederek çocuklarla ilgilenen Bulut, başlatılan bağış projesine destek sundu. Bulut bu ziyarette duygulu anlar yaşadı. Suriye’de devam eden savaş nedeniyle hayatları değişen ailelere ve çocuklara acil insani yardıma dikkat çekmek amacıyla Türkiye de mülteci kamplarını ziyaret ettiğini bildirdi.

 

Bulut yaptığı açıklamada 14 milyon çocuğun Suriye’deki olaylardan etkilendiği ve bunlardan 2 milyon 600 binin eğitim çağında olmasına rağmen eğitimine devam edemediği, yaklaşık 2 milyonun ise Avrupa ülkelerine sığınmacı olarak göç ettiğini söyledi.

 

Binali Bulut, Kamplarda görüştüğüm; “ Suriyeli ailelerin ve çocukların yaşadıkları eziyetlere ve zorluklara rağmen yeni bir hayat ve daha iyi bir gelecek kurma konusundaki cesareti bulabilmeleri için çaba harcamalıyız. Ülkemize sığınan Suriyelilere gösterilen cömertlikten memnunum dedi. Hayatlarında barış ve istikrar tesis etmek isteyen herkes bu insanlara yardım elini uzatmalı” ifadelerini kulandı.

 

Bulut sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan şu paylaşımda bulundu. “Burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz içler acısı durumdalar. El ele gönül gönüle verip Türkiye’mizin böyle bir duruma düşmemesi için gayret etmeliyiz. Allah bir an önce onları da kurtarsın” dedi     

 




 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat