Bilgi Evleri 500 kişiyle başladı 40 bine ulaştı

Okunma: 826
Türkiye 16 Ocak 2016 11:04
Videoyu Aç Bilgi Evleri 500 kişiyle başladı 40 bine ulaştı
A
a

Bağcılar’da 500 öğrenciyle hizmete sunulan Bilgi Evleri Projesi 2016 yılına 40 bin öğrenciyle girdi. İlçenin değişik mahallelerinde hizmet veren 16 Bilgi Evi’nde branş derslerinin yanı sıra 52 farklı kulüpte kurslar düzenleniyor.

Bağcılar Belediyesi tarafından 2008 yılından bu yana hizmete sunulan Bilgi Evleri’ne ilgi her geçen gün artıyor. Öğrenciler branş dersinin yan ısıra, zeka ve yeteneklerini geliştiren 52 farklı kulüpteki kurslardan faydalanıyor. 
Bağcılar’da Bilgi Evleri projesi 2008 yılında ilk olarak Kazım Karabekir Bilgi Evi’nin hizmete sunulmasıyla başladı. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi göstermesiyle Bilgi Evleri sayısı da artırıldı. Bağcılar Belediyesi 2015 yılına kadar inşa ettiği 16 Bilgi Evi’ni hizmete sundu. İlk olarak 500 öğrenciyle başlayan Bilgi Evleri şu an 40 bin öğrenci sayısına ulaştı.  Türkçe, İngilizce, Fen, Sosyal Bilgiler, Bilgisayar gibi branş dersleri verilen Bilgi Evleri şu an ise 52 kulübe ulaştı.  40 bine yakın öğrenci branş derslerinin yanı sıra satranç, resim, badminton, müzik, mehteran, masa tenisi, halk oyunları, skeç ve folklor gibi dallarda verilen kurslardan da faydalanabiliyor. Kurslar her gün saat 09.00’da başlıyor saat 17.15’de sona eriyor.
“SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR ORTAM SUNUYORUZ”
Bilgi Evleri’nin önemli bir hizmeti yerine getirdiğine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukların her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurması gerektiğini belirtti. Geçmişte üniversitelerde eğitim gören öğrencilere bile yeterli teknik malzemelerin ve imkanların sunulamadığını belirten Çağırıcı, şimdi artık her alanda öğrencilerin değişik imkanlara kavuştuğunu söyledi. Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak Bilgi Evlerimize her türlü gerekli imkanları sunuyoruz. Çocuklarımız okullarının dışındaki vakitlerini kabiliyetlerini ve zekalarını geliştirecek aktivitelere katılarak değerlendiriyor. Okullarında gördükleri derslere ilaveten sayısal ve sözel branş derslerini alan çocuklarımız bunun yanı sıra sanat, kültür ve edebiyat alanında da uzman öğretmenlerimiz eşliğinde değişik kurslar görüyor. Güvenli ve sağlıklı ortamda kurs görerek hoşca vakit geçiren yavrularımız velilerin de sevinç kaynağı oluyor.”
İlçede 180 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü de ifade eden Çağırıcı, 22 mahalleye Bilgi Evi inşa edeceklerini kaydetti.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat