Yasin Kul, Yas-ı Matem Oruç Açma Programında konuştu, Alevi Canların Yüreğine Su Serpti

Okunma: 10501
Sultangazi 11 Ağustos 2022 04:16
Videoyu Aç Yasin Kul, Yas-ı Matem Oruç Açma Programında konuştu, Alevi Canların Yüreğine Su Serpti
A
a

Yenide Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul, Şah Hatayı Cemevi'nde oruç açma yemeği verdi. Kul, "Bir yumruk gibi bir olduğumuz sürece kirli provokasyonla Cemevlerine yapılan saldırıları birlikte püskürtebiliriz" dedi.

Yenide Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul Merkezi İstanbul Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan Şah Hatayı Cemevi’nde Yas-ı Matem Oruç açma yemeği verdi.   
 
 
Başkan Yasin Kul, Yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Hazreti Hüseyin'in ve Kerbela şehidi tüm ehlibeytin acılarını anlamak ve onların kutsal hatırasına gönüllerimizi yaklaştırmak için Alevi kardeşlerimizin düzenlemiş olduğu Yas-ı Matem Oruç açma yemeklerini birlikte pay ediyoruz. Muharrem ayının ilk gününde Ankara’da eş zamanlı Alevi kurumlarına yapılan saldırıları kınıyorum. Bizler bir yumruk gibi bir birimize kenetlenirsek hiçbir güç bizleri ayıramayacaktır. Yapılan kirli provokasyonlar boşa çıkacaktır. Kerbela, Allah ve Resulüne iman edip, ehlibeyt sevgisini gönüllerine nakşeden bizlerin ortak yürek sızısıdır.
 

 
Muharrem ayında oruç tutan, dua eden Hazreti Hüseyin’e ve ehlibeytine gözyaşı döken canların acılarını paylaşıyor verdiğimiz lokmaların ettiğimiz duaların, tutuğumuz oruçların kabul olmasını temenni ediyor, yapılan hizmetlerin hak katında kabul olmasını diliyoruz” dedi.  















 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat