Yarcan Tan Kadınlarımız Her Alanda Yer Almalılar

Okunma: 557
Sultangazi 9 Şubat 2016 00:22
Videoyu Aç  Yarcan Tan Kadınlarımız Her Alanda Yer Almalılar
A
a

SULTANGAZİ’de Ardahan İli Göle İlçesi Sürügüden Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yarcan Tan, bir ilke imza atarak Kadınlarımızı da yönetime alarak önemli kararlarda onlarında imzası olsun, kampanyası başlattı.

Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın yeteneği ve yaratıcılığından yeteri düzeyde yararlanılmadığını söyleyen Tan, Kadınlarımızı sosyal hayatın ve Dernek yönetiminin içerisine tam olarak dahil etmediğimiz için, bir bacağını tam olarak kullanamayan koşucu gibi topallayarak ilerliyoruz” dedi.
Dernek olarak gelişmek, büyümek istiyorsak kadınlarımız her alanda derneğimizin kalkınma sürecinde yer almalıdır, işte o zaman istediğimiz hıza erişiriz. Sürügüden Köyümüzün nüfusuna kayıtlı tüm kadınlarımızı derneğimizde ortak projeler içerisinde görmek isteriz.
Kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olarak temsil edilmelerini destekleyen bir dernek olmalıyız. Toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı organlarda kadın erkek eşitliğini demokrasinin bir gereği olarak kabul etmek zorundayız.
Günümüzde kadınlar farklı sosyal alanlarda varlıklarını kanıtladıkları halde Dernek yönetimlerinde eşit temsilden hala çok uzak bir konumdalar. Bu eşitsizliği gidermek tüm üyelerimizin kararlara katılımını sağlamak, kadın deneyimi ve çözüm üretme yeteneğini sosyal alanlara kazandırmak amacıyla Derneğimize kadınlarımızı da katmak gerektiğine inanıyorum” dedi.
Tan Sosyal paylaşım sitesi Facebooktan şu paylaşımı yaptı.   
Nüfusumuzun yarısı Kadın olmasına rağmen hayatımızın vazgeçilmezi olan (Anne-Eş) Kadınlarımızın bu güne kadar derneğimiz de görev almamaları bizim ayıbımızdır. Onlardan özür dileyerek bir çağrı yapıyorum. Sürügüden' Kadınları gelin Derneğimizde görev alın yönetime girin. Derneğe Kadın eli değsin”.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat