Sultangazi Sinoplular Derneği Olağanüstü Kongresinde Servet Başoğlu Güven Tazeledi

Okunma: 13013
Sultangazi 26 Aralık 2022 14:16
Videoyu Aç Sultangazi Sinoplular Derneği Olağanüstü Kongresinde Servet Başoğlu Güven Tazeledi
A
a

Sultangazi Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 12. Olağanüstü Kongresini Genel Merkez binasında gerçekleştirdi.

Sultangazi Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yönetim kurulundaki değişikliklerden dolayı olağanüstü kongreye gitti. 12. Olağanüstü Kongre Genel Merkez binasında yapılırken, kongreye tüm delegeler katıldı.



Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan seçimine geçilen Kongrede Divan Başkanlığına Yılmaz Uygun, Recep Koç ve Cevat Yılmaz seçildi.



Tek adayla gidilen seçimde Sultangazi Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Servet Başoğlu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.



Sultangazi Sinoplular Dernek Başkanı Servet Başoğlu Şöyle Konuştu

Sultangazi Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Servet Başoğlu, “12. Kongremizi idrak ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana güzel işlerde çok yol kat ettik. Birçok önemli projeye imza attık. Kültür gezileri, piknikler, seyahatler, mevlitler, açılışlar ve diğer derneklerin ve federasyonların düzenlediği etkinliklere katılım sağladık. Her toplantıda zikrettiğim bir husus var: “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Bizde Sultangazi Sinoplular Derneği olarak hemşerilerimize faydalı işler yapmaya çalışıyoruz ” dedi.



 Neden olağanüstü kongreye gittiklerini belirten Başkan Servet Başoğlu: “Değerli kardeşlerim, biz kongremizi geçen yıl yaptık. Ancak Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF)’e dahil olabilmemiz için ve diğer dernekler gibi her yılın çift haneli rakamına uymak için böyle bir olağanüstü kongreye ihtiyaç vardı. Sizde takdir edersiniz ki. Sinop’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan Sinop Dernekler Federasyonunun bir parçası olmak bizleri daha güçlü kılar. Ferdi hareket etmek yerine bir insanın sorumluluğu tam anlamıyla kuşanabilmesi için mutlaka sizin iradenizle işin başına seçilmiş olmasını fayda görüyorum. Onun için bu kongreyi yapıyoruz. İnşallah bu kongrede eksiğimizi tamamlayacağız asil ve yedek kadromuzla yönetim kurulu üyemizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.



Kongreye siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kogreye katılan bazı isimler şunlardı.


 
Kongreye Katılanlar
 
Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Dalkıran
Sinop Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Onur Gör
Sinop Dernekler Federasyonu 2. Bölge Başkanı Recep Koç
Sinop Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkan Vekili Sultangazi Sinoplular Derneği Gençlik Kolları Başkanı Uğur Yılmaz Uygun


 
 
Sultangazi Sinoplular Dernek Ağaları

Servet Başoğlu
Selamet Keskin
Zeki Demir
Sami Eskici
Kadir Gölgeci


 
Eski Dernek Başkanları

Yılmaz Uygun
Cevdet Yılmaz
Kadın Kolları Başkanı Saliha Gölgeci



 
Siyasi Parti İlçe Başkanları

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz
Milliyetçi Hareket Partisi Dultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel
Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul
Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Ramazan Altan


 
Belediye Meclis Üyeleri


Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Grup Başkan Vekili Av. Mithat Çelik


 
Misafir Dernek Başkanları

Türkiye Tüm Dernekler Federasyon (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir
Arnavutköy Sinoplular Dernek Başkanı Ercan Krenci
Salihli Köyü Dernek Başkanı Hasan Tiryaki
Efelek Köyü Dernek Başkanı Ahmet Mithat
Dranat Köyü Dernek Başkanı Serhat Öztürk
Tokuşlar Köyü Birlik Komisyon Başkanı Zelci Demir
KASDER Sultangazi Dernek Başkanı Sadık Arslan
Oğuzeli Dernek Başkanı Mucahit Başoğlu


 
Yüzlerce Sultangazi Sinoplular Dernek üyesi ve konukların katılımıyla gerçekleşen Olağanüstü kongrede mevcut Dernek Başkanı Servet Başoğlu tüm üyelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.




Asil Yönetim

Servet Başoğlu
Hüseyin Demir
Bayram Çavdar
Yaşar Dilek
İzzet Civelek
Sebahattin Şentürk
Şefket Şentürk


 
Yedek Yönetim
 
A.Hakan Aksoy
Uğur İnce
Kadir Gölgeci
Sami Aksoy
Eyüp Kesgin
Metin Güneş
Adem Demir


 
Denetleme Kurulu

Serhat Öztürk
Muhittin Dilek
Ekrem Çalışkan


 
Yedekler
 
Selami Pekcan
Ramazan Demir
Turan Dilek


 
Federasyon Delegesi

Servet Başoğlu
Yılmaz Uygun
A.Hakan Aksoy
İzzet Civelek
Uğur Yılmaz Uygun
Onur Gör



 
SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran Şöyle Konuştu
 
Aynı gün 16 ayrı derneğin kongresi dolayısıyla gecikmeli de olsa kongreye gelen Sultangazi Sinoplular Derneği Olağanüstü Kongresini şereflendiren Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Başkanı Hasan Dalkıran birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri bir bir masaya yatıran Başkan Dalkıran “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Dalkıran Şöyle devam etti: “ Federasyonumuz dostlar pazarda görsün misali ile hareket eden bir sivil toplum kuruluşu değildir. Hemşerilerine, dostlarına kendisine gönül verenlerine umut veren, onların derdiyle dertlenen, sevinçlerine ortak olan, çözümler üreten bir federasyondur. Birkaç örnekle bunu somutlaştırırsak sel felaketinde yetirdiğimiz hemşerilerimizin anısına yaptırdığımız anaokulun açılışına İstanbul’dan 53 Otobüsle binlerce insanı taşıyarak birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğini sergiledik. İstanbul Yenikapıda gerçekleştirdiğimiz Sinop Tanıtım günlerinde ayrıştıran değil birleştiren, ötekileştiren değil yakınlaştıran bir kurum olduğumuzu herkese ispat ettik.


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Tesislerinde düzenlediğimizi Vefa gecesinde yüzlerce il, ilçe, köy derneğimizi plaketle ödüllendirerek birlik ve beraberliğimizi kardeşlik hukukumuzu nasıl sahiplendiğimizi en güzel örnekle sergiledik. Bütün siyasi partilere aynı mesafede olduğumuzun en güzel örneğini sergiledik. Bugün burada Sultangazi Sinoplular Derneğimizin Olağan Üstü kongresini yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Hemen hemen bütün siyasi parti temsilcilerinin burada olması bizim gücümüze güç katıyor. Biz bu derneğin kapısından içeri girdiğimizde sadece ceketimizin yakasındaki rozeti değil gömleğimizin yakasındaki rozeti de bir kenara bırakarak sadece Sinop rozetiyle kalmalıyız. Gerçek bir sivil toplum kuruluşu hiçbir siyasi partinin, hiçbir kurumun arka bahçesi olmamalıdır. Siyasi arenada Sinoplular bundan önce olduğu gibi yönetilen değil yöneten konuma yükselmelidir. Gücümüzün kudretimizin farkına vararak hareket etmek zorundayız. Biz gücümüzü siz üyelerimizden alıyoruz. Biz gücümüzü Sinoplu hemşerilerimizden alıyoruz. Unutmayın ki 200 bin insanımız Sinop’ta yaşıyorsa 400 bin hemşerimiz İstanbul’da yaşıyor biz böyle bir gücüz.



Ben olağanüstü kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor. Servet başkanımı ve yönetimini canı gönülden kutluyorum. Hepinize en içten şükranlarımı sunuyorum” dedi.  

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat