Sultangazi Samsunlular İftarda Sokağa Sığmadı

Okunma: 748
Sultangazi 26 Haziran 2016 15:12
Videoyu Aç Sultangazi Samsunlular İftarda Sokağa Sığmadı
A
a

Sultangazi Samsunlular Derneği İftarda Yüzlerce hemşerisini Bir Araya getirdi. Merkezi Sultangazi Cebeci Mahallesinde bulunan dernek lokali ve sokakta verilen iftara yüzlerce davetli katıldı.

Sultangazi Samsunlular Derneği İftar verdi

 
Dernek lokalinde ve Dernek lokali yanında bulunan sokakta düzenlenen iftar programına Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ceylan, AK Parti Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Battal Isırkan, Has Nazar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Gökmen, Sultangazi Samsunlular eski Dernek Başkanları Abdullah Kırcı, Harun Özbakış, Sultangazi Çarşambalılar Dernek Başkanı Davut Çavuş, Dernek Yönetimi ile üyeleri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.


 

Yücel Sarıkaya, Birlik ve Beraberlik Bu Dernek Sayesinde sağlandı

 
İftar programında birlik ve beraberlik mesajları verildi. Sultangazi Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yücel Sarıkaya “ Yıllardır hasretle beklenen birlik ve beraberlik bu dernek sayesinde sağlandığı bir kez daha gözler önüne serildi” dedi. Sarıkaya yaptığı konuşmada Mübarek Ramazan ayının başta Sultangazi olmak üzere tüm İslam alemine birlik ve beraberlik getirmesi dileğinde bulunarak şöyle konuştu. Ramazan ayında manevi duyguların en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında kardeşliği sağlamlaştırdığını ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Sarıkaya, , “Ramazan ayı, küskünlüklerin sona erdiği, dargınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının sağlamlaştığı aylardandır. 11 ayın sultanı Ramazan ayı; o kadar ihtişamlıdır ki, gelişi bütün insanlık tarafından 11 ay beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür. Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan ayınız mübarek olsun. Ayrıca vermiş olduğumuz iftarımıza katılan başta, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ceylan’a,  AK Parti Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Battal Isırkan’a Has Nazar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Gökmen, Sultangazi Samsunlular eski Dernek Başkanları Abdullah Kırcı, Harun Özbakış, Sultangazi Çarşambalılar Dernek Başkanı Davut Çavuş, Dernek Yönetimi ile üyeleri, esnaf ve vatandaşlar, değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


 

Yalçın, İftar Programında yaşanan olaylarla ilgimiz yok

 
Sultangazi Samsunlular Dernek Başkanı Yıldırım Yalçın, İftar sonrası Gazetemize yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde Sultangazi Belediyesi İftar Çadırında Samsun Dernekler Federasyonunun ( SADEF) düzenlenen iftar programında yaşanan bazı olumsuzluklara değinerek şöyle konuştu. “ Samsun Dernekler Federasyonu sorumluluğunda gerçekleşen iftar programında bazı olumsuz davranışlar gerçekleşti. Sultangazi Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( SADEF) Samsun Dernekler Federasyonuna bağlı bir dernek değildir. Bizler Sultangazi Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak iftar programına davet edildik. İftar Programı bizim sorumluluğumuzda değildi. O gün iftar çadırında yaşanan olaylar bizleri fazlasıyla üzmüştür. Bizler geleneksel olarak verdiğimiz iftar programına bu yılda olduğu gibi dernek lokalimizde gerçekleştirdik. Bu nezih iftar sofrasını organize eden, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


 
İlkemiz birlik ve beraberlik

 
Ayrıca altını kalın harflerle çizerek ifade etmek istiyorum ki. Sultangazi Belediyesi iftar çadırında yaşanan olumsuzluklardan ne derneğimiz, nede dernek üyelerimizin en ufak bir sorumluluğu yoktur ve olamaz. Bizler mübarek ramazan ayında birlik ve beraberlik mesajları verirken olay ve olguların bir parçası olmayı kabul etmedik, etmeyiz de. Sultangazi Samsunlular Derneği dün olduğu gibi bugün de kendisiyle hemşerilileriyle ve vatandaşlarıyla barışık yaşamaya devam edecektir” dedi.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat