SULTANGAZİ GENÇLİK MECLİSİ ENGELLERE TAKILMADI!

Okunma: 639
Sultangazi 14 Mayıs 2016 08:48
Videoyu Aç SULTANGAZİ GENÇLİK MECLİSİ ENGELLERE TAKILMADI!
A
a

Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi haftalık olağan toplantısında “Engelliler Haftası” özel gündemi ile bir araya geldi.Engellilerin toplumdaki yeri ve engellilere karşı davranışların düzenlenmesi konuları hakkında Mehmetçik Ortaokulu bünyesinde bulunan Özel Eğitim Sınıfı öğretmenleri söyleşi gerçekleştirdi.

Her hafta bir konuyu toplantısında işleyen Sultangazi Gençlik Meclisi`nin bu haftaki konusu “Engelliler Haftası”ydı. Mehmetçik Ortaokulu bünyesinde bulunan Özel Eğitim Sınıfı öğrenci ve öğretmenleri meclis toplantısında misafir edildi. Gençlik Meclisi Başkanı Recep Taşğın başkanlığındaki toplantıya Özel Eğitim Sınıfı öğretmenleri Cansu Keskin,Yeşim Başer ile öğrencileri Furkan Aslan ve meclis üyeleri katıldı.
 
 
ASIL ENGEL FİKİRLERİMİZDE!”

Meclis toplantısında konuşan Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Recep Taşgın “Engeller fikirle başlamaktadır. Eğer bizim fikirlerimizde engelli kardeşlerimize karşı önyargı ve set varsa asıl eğitime ihtiyacı olan bizleriz demektir. Onları ötekileştiriyor ve soyutluyorsak kaybeden biz oluruz. Furkan kardeşimiz bizden biridir.Toplumda engelliler konusunda farkındalığı biz gençler yaymalıyız. Onlara acımayla değil sevgi ile yaklaşmalı, hayatlarını kolaylaştıran projelere bizler ön ayak olmalıyız.” dedi.


 
Toplantı öncesinde Sağlık ve Spor Komisyonu Başkanı Ali Can Aydın ile komisyon üyeleri tarafından ziyaret edilen okulda öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik tespitler yapıldı.Ardından  öğretmenleri ile birlikte okulunu temsilen Furkan Aslan Gençlik Meclisi toplantısında abi ve ablalarına açıklamalarda bulundu. Meclis üyelerini okullarına davet etti.


 
Engelli öğrencileri temsil eden Furkan Aslan; yapılan söyleşide  özgüveni ve cesareti ile meclis üyelerini duygulandırdı. Galatasaraylı olduğunu,koşu yapmayı sevdiğini ve müzikle ilgilendiğini belirten Furkan`a Gençlik Meclisi Müzik Grubu da okullarında gösteri yapma sözü verdi.


 
Özel eğitim sınıfında öğretmenlik yapan Cansu Keskin ve Yeşim Başer engellilerin toplumda yabancılaştırıldığını, engellilerin eğitiminde samimiyet ve sevginin önemli olduğunu, özgüvenlerinin kazandırılması için onlarla muhabbet etmenin yettiğini belirtti. 
 
Toplantı engelleri aşmak konulu sinevizyon gösterimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sonlandı.


1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat