Sultangazi’den Suriye’ye Yardım

Okunma: 1175
Sultangazi 23 Eylül 2016 18:37
Videoyu Aç Sultangazi’den Suriye’ye Yardım
A
a

Sultangazi Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. Şimdiye kadar birçok ülke ve şehire yardım malzemesi desteği yapan Sultangazi Belediyesi, Suriye’ye ise bugüne kadar 9 tır dolusu malzeme ile destek oldu. Sultangazi Belediyesi, Merkez Cami önünde düzenlenen programla, temel gıda malzemeleri ile ihtiyaç malzemelerinden oluşan 2 tırı daha dualarla Suriye’ye uğurladı. Suriye’nin Cerablus ve Çobanbeyli bölgelerine yardımları gönderdiklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “ İhtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız yardım tırlarıyla ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ inancının gereğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Sultangazi Belediyesi, Suriye’ye  yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Şimdiye kadar 9 yardım tırını Suriye’ye ulaştıran Sultangazi Belediyesi, Beşir Derneği’nin de katkılarıyla temel gıda malzemeleri, battaniye, aşevi ekipmanları, ilkyardım ve kişisel temizlik malzemelerinden oluşan yardım TIR’ını Suriye’ye gönderdi. Sultançiftliği Merkez Cami önünden düzenlenen törene Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Beşir Derneği Sultangazi Şube Başkanı Ertuğrul Aydın ve vatandaşlar katıldı.
 
Suriye’nin Cerablus ve Çobanbeyli bölgelerine 2 yardım tırı göndereceklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,  “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.
 
Suriye’ye yardım tırlarını göndermeyi sürdüreceklerini kaydeden Başkan Altunay, şunları söyledi:
 
“Sultangazi Belediyesi olarak farklı coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sürdürüyoruz. Halkımızın desteğiyle temel gıda ve ihtiyaç malzemesi taşıyan yardım tırlarını Suriye’ye ulaştırdık. Türkiye olarak en çok insani yardım yapan ülkeyiz. Verdikçe artırırız ve bereketleniriz inancıyla yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. ‘Komşusu Açken Tok yatan bizden değildir’ inancının gereğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Beşir Derneği’ne ve yardım eli uzatan tüm halkımıza teşekkür ediyorum”.
 
Temel gıda malzemeleri, battaniye, aşevi ekipmanları, ilkyardım ve kişisel temizlik malzemelerinden oluşan 2 yardım tırı, okunan duaların ardından Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.
 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat