Sultangazi’de Trabzon Dernekleri Federasyonu İftarı

Okunma: 793
Sultangazi 17 Haziran 2016 09:49
Videoyu Aç Sultangazi’de Trabzon Dernekleri Federasyonu İftarı
A
a

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Sultangazi Meydanı’nda düzenlenen, “Dünya Müslümanları Sultangazi’de” projesi kapsamında Trabzon Dernekler Federasyonu, Sultangazililerle birlikte Ramazan coşkusuna ortak oldu.

Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Mustafa Tryakioğlu, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Sultangazi Trabzonlular Dernek Başkanı Hasan Kul, Trabzonlular Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Kızıldağ, Meclis Üyeleri, İlçe Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Trabzonspur Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve binlerce Trabzonlu katıldı.  
 

Demir Bu Güzel Ramazan Akşamında hepinizi Selamlıyorum

 
Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, açılış konuşması yapmak üzere çıktığı kürsüde şunları söyledi. Sayın Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanım, Sayın Milletvekilim, Sayın Trabzon Spor Kulüp Başkanım, Saygıdeğer İlçe Başkanlarım, kıymetli Belediye Başkanım, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok değerli misafirler. Bu anlamlı ve mübarek ramazan akşamında bizleri kırmayarak iftar programımıza katıldığınız için hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.
 
Bu güzel Sultangazi akşamında bizleri bir araya getiren hasbihal etmemize, hasret gidermemize vesile olan Sultangazi Belediye Başkanımız Sayın Cahit Altunay ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.

Ramazan-ı Şerifinizi gönülden tebrik ediyor, bu müstesna günlerin ülkemiz, Milletimiz, ilçemiz ve tüm İslam dünyası, Müslüman kardeşlerimiz için tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Tutulan oruçların, yapılan hayırların, ibadetlerin hak katında kabul olmasını diliyorum.

Bu mübarek ayın içerisinde bulunulan manevi iklimin bayramla taçlanacağını, aradaki, dargınlıkların, küskünlüklerin, yanlış anlamaların bertaraf edileceğini, helâlaşmamız gerektiğini ve kucaklaşmamızın kaçınılmaz olduğunu kavramamız gerekir diyerek sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
 

Altunay, Balkan Ülkelerinin Cumhurbaşkanımıza Dua Ediyor

 
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Trabzon’a özgü yerel lezzetler ile iftar yapıldı.
 
Trabzonlu misafirleriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Trabzon yöresine ait yemeklerle iftarımızı açtık. Biz Türkiye Coğrafyasının değişik tatlarını, kültürlerini tanırken, Sultangazi’de yaşayan Trabzonlular da bir nebze de olsa Trabzon havasını teneffüs etmiş oldular.
Sultangazi belediyesi olarak dün Bulgaristan, Makedonya ve Balkanların değişik ülkelerinde kardeşlerimizle aynı sofra etrafında bir araya geldik. Bu ülkelerde yaşayan Müslüman kardeşlerimizle Ramazanın bereketini paylaştık. Kardeşlerimizin selamlarını sizlere ulaştırırken sizlerin selamını da onlara götürdük. Bu kardeşlerimizin gözü kulağı Türkiye’de, ülkemiz için dua ediyorlar, cumhurbaşkanımıza dua ediyorlar” dedi.   
 
 

 
Muharrem Usta, Hedef 150 000 Forma

 
Altunay'ın ardından kürsüye davet edilen Trabzon Spor Başkanı Muharrem Usta, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek Tüm Trabzonluların Trabzon Spora sahip çıkmaya davet etti.
 
Trabzon Spor Kulübü Başkanı Muharem Usta, “Trabzon Sporumuz muhteşem bir stada kavuşuyor. Bu Trabzon’umuz için bir milat olmalıdır. Bundan önceki yıllar 70 Bin satılan Formaların bu yıl 150 Bin olmasını istiyorum. Ancak konuşmacı arkadaşımız 500 Binden söz edince neden olmasın diyerek şöyle bir çevreme baktım. Ben kulübünüze, sahip çıkacağınızı biliyorum. Bu mübarek ramazan akşamında bizleri bir araya getiren Sultangazi Belediyesine, Trabzon Dernekler Federasyonuna, İl ve ilçe Derneklerimize ve burada aynı sofrayı paylaştığımız siz sevgili dostlarımıza savgı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 

CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi

 
Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi yaptığı konuşmada Ramazan Bereketinin kardeşlik ve dostluk olduğuna vurgu yaptı. Hamzaçebi şöyle konuştu. "Kardeşlik, dostluk, bereket ayı olan Ramazan'ı hep birlikte en iyi şekilde idrak etmeye çalışmalıyız. Ramazan manevi olarak ruhlarımızı doyurduğumuz, arındığımız, nefsimizi terbiye ettiğimiz veya etmeye çalıştığımız bu şekilde gelecek 11 ayın hayırlığını yaptığımız bir ay. Bu mübarek ayda millet olarak kapı komşularımızdan başlayarak, akrabalarımızı, dostlarımızı, içimizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini gözetmeli. Fakir, fukaranın, yolda kalmışların, hastaların, yetim ve öksüzlerin dertlerine derman olmanın çabası içinde olmalıyız. Ramazan'ın feyzinden, bereketinden, bizleri her noktada kemale erdiren, yenileyen ikliminden nasiplerimiz ölçüsünde faydalanmaya çalışmalıyız. Ramazan ayı maalesef başlangıcındaki tüm iyi niyet temennilerimize, tüm umutlarınıza ve heyecanımıza rağmen gerek milletimiz gerek dünya üzerinde bazı ülke ve halklar için buruk geçti. Tüm Müslüman kardeşlerimizin yüzünün güldüğü, sıkıntı ve tasalarının son bulduğu bir Ramazan olmasını diliyor şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.
 

Soylu, Hemşerileriyle Buluştu

 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Soylu, yaptığı konuşmada Türkiyenin Batı ve Doğu için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Soylu şöyle konuştu.
 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: 'Biz, hem doğuya hem de batıya kendi anlam ve mana boşluğunu ifade edebilecek en önemli ülkeyiz. Çünkü biz insanlığımızı ve vicdanımızı kendi gönlümüzde, kendi topraklarımızda, kendi tarihimizde ve kendi medeniyetimizde yaşayan en önemli ülkeyiz'
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 'Biz, hem doğuya hem de batıya kendi anlam ve mana boşluğunu ifade edebilecek en önemli ülkeyiz. Çünkü biz insanlığımızı ve vicdanımızı kendi gönlümüzde, kendi topraklarımızda, kendi tarihimizde ve kendi medeniyetimizde yaşayan en önemli ülkeyiz.' dedi.

Soylu, Trabzon Dernekleri Federasyonunca Sultangazi Meydanında düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Sultangazi'de Trabzonlu hemşehrileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ramazanın, birlik, beraberlik ve tefekkür gibi duyguların yoğun olarak hissedildiği, farklı görüşlerden insanlarla aynı sofraların paylaşıldığı bir ay olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanlara, güçlü bir ülke olarak el uzatabildiğini belirten Soylu, 'Belki de bizi dünyanın başka ülkelerinden ayıran en önemli tablolardan biri budur. Biz buna sımsıkı bağlıyız, bundan ayrılmayacağız.' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin geçmişte de şimdi de mazlum toplumlara kucak açtığını kaydeden Soylu, şunları söyledi:


'Bu Anadolu insanı her şeyi hak etmektedir. Bazen bizi aşağılamaya çalıştıkları zaman 'demokrasiyi hak etmiyor' derler bizim milletimiz için. Biz, işte bugün tarihi bir gündür, biz demokrasiyi sonuna kadar hak ediyoruz. Niçin biliyor musunuz? Çünkü attığımız her adım, her kazanım demokrasiyle ve millet iradesiyle birlikte oldu.'

Süleyman Soylu, 'Biz, doğu ile batı arasındaki en güvenli ülkeyiz. Biz, hem doğuya hem de batıya kendi anlam ve mana boşluğunu ifade edebilecek en önemli ülkeyiz. Çünkü biz insanlığımızı ve vicdanımızı kendi gönlümüzde, kendi topraklarımızda, kendi tarihimizde ve kendi medeniyetimizde yaşayan en önemli ülkeyiz.' şeklinde konuştu.

Trabzon gibi bir şehrin evladı olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Soylu, Trabzon Kulübünün emin ellerde olduğunu ve kulüp için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Trabzon şehrine emek veren herkese minnettar olduğunu ifade eden Soylu, 'Bilmelisiniz ki, emrinize amadeyiz. Bulunduğumuz her yerde sorumluluğumuz en iyi hizmeti ortaya koyabilmek, en iyisini gerçekleştirebilmektir.' dedi.

Trabzonspor Kulübünün forma ve kombine satışlarına katkı için gayret göstereceğini dile getiren Soylu, bordo-mavili takımın gelecek sezonda maçlarını oynayacağı Akyazı Stadı'nın yapımında en önemli katkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu anımsattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya, konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

İftara, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Trabzonspur Kulübü
Başkanı Muharrem Usta da katıldı.












































1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat