Sultan Seçik'in Cenazesi Alkışlarla, Zılgıtlarla Sonsuza Uğurlandı

Okunma: 1969
Türkiye 27 Şubat 2016 17:55
Videoyu Aç Sultan Seçik'in Cenazesi Alkışlarla, Zılgıtlarla Sonsuza Uğurlandı
A
a

Dün Şişli Florence Nightingale Hastanesinde tedavi gördüğü sırada hayata gözlerini yuman Sultan Seçik, bugün Gazi Cemevi’de yapılan cenaze töreninin ardından alkışlarla zılgıtlarla sonsuzluğa uğurlandı.

Gözyaşları sel oldu
 
Rengarenk güllerle, çiçeklerle süslenen Seçik’in tabutu tekerlekli sedyeyle morg’tan çıkarıldı. Binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde hep bir ağızdan Seçik’e haklar helal edildi. Açılan eller, edilen dualar, yapılan yakarışlar Sultan Seçik içindi. 


 
Baba Seçik Konuşurken Ağlattı
 
Cenaze töreninin ardından güçlükle ayakta duran Sultan Seçik’in babası Hüseyin Seçik, mikrofonu alarak cenaze törenine katılan kitleye hitaben duygusal bir konuşma yaptı. Seçik’in konuşması sırasında gözyaşları sel oldu. Seçik şöyle konuştu. “onurluca bir yaşamı seçen kızım Sultan’ın arkadaşları, buralara kadar geldiğiniz için, bu acı günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu genç yaşta bu ölüm dünyalar güzeli kızıma yakışmadı. Kimi ölümler vardır sadece üzülürüz, kimi ölümler vardır ardında onurlu bir yaşam, özgürlük, demokrasi ve kirlenmemiş bir hayat bırakıp gider. Benim kızım canımın içi yüreğimin sol yanı Sultan’ım işte bu yaşamın temsilcisiydi. Onun için gözyaşı dökmek yerine sizlerden alkış istiyorum” dedi. Bütün kitle var gücüyle onurlu yaşamın temsilcisi Sultan Seçik’i hep birlikte alkışladı.


 
Seçik’in Cenazesi Kadınlar Tarafından Omuzlarda Taşındı
 
Cenaze töreni ve baba Seçik’in konuşmasının ardından yüzlerce kadın tarafından Sultan Seçik’in cenazesi İsmetpaşa caddesine kadar omuzlarda taşındı. Zılgıtlar ve alkışlar arasında omuzlarda taşınan cenaze daha sonra cenaze arabasına konuldu. Gözyaşları içerisinde ilerleyen kortej muhteşem bir kalabalığa ev sahipliği yapı.


 
Karakolun Yanında Cenaze Yeniden Omuzlara Alındı
 
Binlerce insanın oluşturduğu kortej Gazi Emniyet Amirliğinin karşısında durdu. Kadınlar cenazeyi alarak Gazi Mezarlığına kadar omuzlarda taşıdı. Edilen dualar eşliğinde defin işleri tamamlanırken gözyaşları sel oldu. Ayakta zor duran Sultan Seçik’in anne ve babası güçlükle araçlara götürüldü.
 


 Cenaze Törenine şu İsimler Katıldı
 
Seçik’in cenaze törenine şu isimler katıldı. CHP Sultangazi Eski İlçe Başkanı Ali Boztaş, CHP Belediye Başkan Adayı Ali Acar, Gazi Mahallesi Muhtarı Nevzat Altun, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sait Coşkunoğlu, CHP Sultangazi Belediye Meclis Üyesi İsmail Akaya, Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner, Toplum Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Kaya, HDP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Hıdır Karataş, HDP Sultangazi İlçe Başkanı Faruk Kaya, HDP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Aslan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, Gazi Mahallesi Spor Kulübü Başkanı Süleyman Keklik, Hasan Ocak’ın ağabeyi Hüseyin Ocak ve binlerce vatandaş katıldı. 
 











 

 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat