Şah Hatayı Cemevinde Gadir-i Hum Bayramı Kutlandı

Okunma: 1592
Sultangazi 29 Eylül 2016 22:49
Videoyu Aç Şah Hatayı Cemevinde Gadir-i Hum Bayramı Kutlandı
A
a

Hazreti Muhammed'in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, merkezi Sultangazi 50. Yıl Mahallesinde bulunan Şah Hatayı Cevevin’de kutlandı.

Hazreti Muhammed'in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, Sultangazi’de kutlandı.Bayramı kutlayanlar, akşamın geç saatlerine kadar Şah Hatayı Cemevin de dua etti, barış, huzur ve kardeşlik için dileklerde bulundu.



Cumhuriyet Halkpartisi (CHP) İlçe Başkan Yardımcısı Ali Özkurt, Saadet Partisi 50. Yıl Mahalle Başkanı İsmet Emre, Atatürk Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Selami Soydan, ünlü halk sanatçısı Yunus kamay’ın katıldığı programda konuşan Şah Hatayı Cem Evi Başkanı Turan Güner, “Peygamber Efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz. Ali’yi göstermiştir. Hz. Resulullah veda haccından dönerken Gadir-i Hum denilen bir bölgede bütün hacıları bir araya toplayarak Hz. Ali’yi yanına çağırdı ve sağ elini havaya kaldırarak, ‘benden sonra veliniz Ali’dir. Beni seven onu sevsin’ mealinde hitap etmiştir. Alevi inancına mensup kişiler bugünü bayram olarak yad ederler. Bugün Gadir-i Hum Bayramı’dır” dedi.






1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat