Şah Hatayı Cemevi'nde Aşure Lokması Dağıtıldı

Okunma: 3650
Sultangazi 14 Ağustos 2022 00:44
Videoyu Aç Şah Hatayı Cemevi'nde Aşure Lokması Dağıtıldı
A
a

Merkezi İstanbul - Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan Şah Hatayı Cemevi'nde düzenlenen aşure günü etkinliğinde yüzlerce kişiye kurban ve aşure lokması ikram edildi.

Şah Hatayı Cemevi tarafından Muharrem ayının sona ermesiyle birlikte Zeynel Abidin’in kurtuluş kurbanı ve aşure lokması dağıtıldı.



Aşure Etkinliğine Çok Sayıda Siyasi Parti ve İnanç Kurumu Temsilcisi Katıldı

Şah Hatayı Cemevi’nde düzenlenen aşure günü etkinliğine Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Gazi Eğitim Kültür Vakfı, Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karadaş, Habipler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Avseren, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediyesi Grup Başkan Vekili Av. Mithat Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Mühendis Nihat Demir, AK Parti Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Hayati Bor, Büyük Birlik Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mesut Alkan ve İlçe Yönetimi, İyi Parti Sultagazi İlçe Başkanı Sinan Taşkın ve Yönetimi, Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Ramazan Altan ve yönetimi, 50. Yıl Mahalle Muhtarı Emrullah Özdemir, Sultagazi Özürlüler Dernek Başkanı Ferdi Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Sekreteri Sayın Atıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi İş İnsanı Göksel Akçay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Delegesi Serpil Kuruçay, Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi İş İnsanı Hulisi Duran ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


 
Turan Güner “Her Yıl 12 günlük oruçtan sonra şükran kurbanı ve aşure lokması yapıyoruz”

Aşure etkinliğinde açılış konuşması yapan Şah Hatayı Cemevi Başkanı Tura Güner aşure gününün huzura ve barışa vesile olmasını dileyerek, şunları söyledi. “Sevgili canlar, İmam Zeynel Abidin’in kurtuluş kurbanını, lokma ve aşuremizi yapmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Allah’ımıza bin şükürler olsun ki Zeynel Abidin’in kurtuluş kurbanını kestik. Biz Aleviler her muharrem ayında 12 gün boyunca yas tutarız. Allah tutulan oruçları kabul eylesin. Bu acı günde insanlar evladı resule yapılan zulüm anlatmak için bir aradayız. Bu acı hatıraları her sene Muharrem ayında anlatıp hüzünleniyoruz. Bizler ayrıca Kerbela matemi için oruç tutuyoruz. İmam Zeynel Abidin Kerbela katliamından sağ kurtulduğu için 12 günlük oruçtan sonra şükran kurbanı ve aşure lokması yapıyoruz. Her zaman ülkemizin huzura, barışa ihtiyacı var. Tüm halk bugün burada birlik olacağız, beraber olacağız. Et tırnaktan ayrılmaz. Biz böyle bir bütünlüğü sergilemek için varız” dedi.


 
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “ Hiçbir güç kardeşlik hukukumuza zarar veremeyecek. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Şer odakları zaman zaman birliğimize yönelik bazı girişimlerde bulunsa bile sağduyulu davranarak bunları boşa çıkarmalıyız. Sultangazi Belediyesi olarak ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan tüm inanç kurumlarına eşit mesafede duruyoruz. Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Allah tutuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları, kestiğiniz kurbanları, kaynattığınız aşureleri kabul etsin” dedi. 






 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat