Mustafa Çimen'den Dernek Değerlendirmesi

Okunma: 3012
Sultangazi 15 Kasım 2021 23:26
Videoyu Aç Mustafa Çimen'den Dernek Değerlendirmesi
A
a

Sultangazi'nin gülen yüzü, Sivil toplum kuruluşlarının vaz geçilmez ismi Mustafa Çimen ile hemşeri Dernekleri ile ilgili konuştuk.

Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy Adıyamanlılar Derneği ( GADER )Yönetim Kurulu Üyesi, Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (GERSOY-DER) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çimen, sivil toplum kuruluşlarının hayatımızdaki yeri ve önemi ile ilgili tespitlerde bulundu. Bu can alıcı tespitleri siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

“Sonuçta ne olursa olsun herhangi bir sebepten dolayı memleketinden, yerinden, yurdundan göç eden insan topluluklarıyız. Bu kimi zaman ekonomik nedenlerden dolayı olabilir, kimi zaman doğal afetlerden dolayı ve kimi zaman da terör olayından dolayı gerçekleşebilir. 

Bu göç olayından dolayı geldiğimiz metropol şehirlerde tutunabileceğimiz bir dal, sığınabileceğimiz bir liman olan dernekler ilk akla gelen yerlerdir. İşte tamda bu yerler Halkların Köprüsü, halklar arasında kamusal dostluk ve dayanışma duygusunu geliştirmek/güçlendirmek ve toplumsal-siyasal felaketler ve toplumsal bir felakete dönüşen doğa olayları karşısında halkların birbiriyle dayanışmasına aracılık etmek üzere kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir yardım ve dayanışma merkezleri ilk sığınağımız olmuştur.

Bundan dolayı Sivil Toplum Kuruluşların işlevi çok önemlidir. Dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kültürün merkezi olan bu kurumlar bizleri bir birlerimize yakınlaştıran, sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi ortaklaştıran kurumlardır. Farklı kimliklerin, birbirlerini eşit ve eşdeğer kabul etmelerini sağlayan bu mekanlar gurbette sığınacağımız tek limandır.

Bu amaç doğrultusunda, her türden nefret söylemi, ayrımcılık, ırkçılık, milliyetçilik, cinsiyetçilik, mezhepçilik ve ötekileştirme ile mücadele etmek; dolayısıyla dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkese kucak açan sivil toplum kuruluşları olmak zorundayız. Tek amacımız bu doğrultuda mücadele etmek olmalıdır. Derneklerimiz bu çizgide ilerlemeli, bu doğrultuda mücadele etmelidir” dedi.  
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat