MHP Sultangaz’nin Çilesi Otopark Sorunu

Okunma: 537
Sultangazi 21 Nisan 2016 10:55
Videoyu Aç MHP Sultangaz’nin Çilesi Otopark Sorunu
A
a

Son dönemde artan trafikle başı belaya giren Sultangazi’de halkı canından bezdiren bir park ve otopark sıkıntısı yaşanıyor. Sultangazi MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Sultangazi Hükümet Konağı önünde park sorunu yüzünden mağdur olan vatandaşın durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özel’in o açıklaması.

Sultangazi’nin önemli cadde ve bulvarlarının bir şeridini ‘bedava’ park olarak kullanan sürücüler buda yetmezmiş gibi ara sokaklarda da kaldırımlara araç park ediyor. Yarısı esnafın dışarıya bıraktığı eşyalarla yarısı da araçlarla kapatılan yol ve kaldırımlar bu haldeyken yayalar için kaldırımda yürümek neredeyse imkansız bir hal alıyor. Sultangazi’nin merkezinde bunlar yaşanırken, hükümet konağının önüne birkaç dakika aracınızı park edemiyorsunuz. Araçlar anında çekilerek yeminli otoparka götürülüyor. Bu sıkıntı da vatandaşı çileden çıkartıyor.  
 
 
MHP Sultangazi İlçe Başkanlığı olarak Sultangazi’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan otopark ve ulaşım sorununu daha önce dillendirdik ve yetkililerin bir adım atması için çağrıda bulunduk. Sultangazi’nin özellikle park konusunda yaşadığı sıkıntılar gün geçtikçe büyüdü. Araç sahipleri araçlarını kaldırımlara park etmeye başladı. Kaldırımlara park eden araçlarla ilgili daha öncede açıklamalarda bulunmuş, yetkilileri bu konuda duyarlılığa davet etmiştik. Bu soruna köklü çözümler üretmek yerine geçici tedbirlerle olayı geçiştirmek çözümsüzlüğün en bariz örneğidir.
 
Görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirilen Hükümet Konağında işlerini görmek için aracını park edecek yer bulamayan vatandaşın çilesi ne olacak. İşini hal etmeye çalışanın aracı birkaç dakika içerisinde çekilirken diğer cadde ve sokaklar araçlarla dolu. İşaret ve işaretçiler konulmadığı için vatandaşın çilesi hükümet konağının girişinde başlıyor. Hangi kurum hükümet konağının neresinde belli değil. Girişteki kontrol noktasından itibaren başlayan sıkıntı tabelaların olmayışı, yaşlı ve özürlü vatandaşlar açısından çileye dönüşüyor.
 
MHP Sultangazi olarak birilerini eleştirelim bununla egomuzu tatmin edelim anlayışında değiliz. Dostlar pazarda görsün mantığıyla da hareket etmiyoruz. Tek derdimiz vatandaşın durumu. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın çektiği çile. Bu sorunun bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. MHP Sultangazi olarak bu sorunun takipçisi olacağımızı bir kez daha üstüne basa basa dillendiriyoruz” dedi.   
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat