Kent Konseyi İftarda Buluştu

Okunma: 558
Sultangazi 12 Haziran 2016 14:32
Videoyu Aç Kent Konseyi İftarda Buluştu
A
a

Sultangazi Belediyesi Kent Konseyi Başkanı İmdat Kamacı, Sultangazilileri İftarda buluşturdu. Binlerce davetlinin katıldığı iftar yemeğinde Kamacı, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Birçok sivil toplum kuruluşunun hazır bulunduğu iftar yemeğine 15 Müslüman ülkenin temsilcisi de katıldı. İmdat kamacı Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen eserleri sıralarken iftar alanında bulunan konuklar pür dikkat Kamacıyı dinledi.

 

 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Sultangazililerle Birlikte İftar Açıyor


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, her gün bir birinden leziz ve yöresel yemek verilen iftar sofralarında, birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri sergileniyor. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazanın ilk gününden beri ailesi ile birlikte katıldığı ve vatandaşlarla birlikte oruç açtığı iftar sofralarında vatandaşlar; “Başkanımızla birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullanıyorlar.
 
Sultangazi Kent Konseyi’nin iftar verdiği gün, Diyarbakır halkıyla iftar açmak için orada bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın yerine Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger vekâlet etti. Dülger, Sultangazi Kent Konseyi İftarında şöyle konuştu.
 

 


“GÜZELLİKLERİ PAYLAŞIYORUZ”


Ramazan ayının paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğunu belirten Başkan Dülger; ”Ramazan ayını idrak ettiğimiz ilk günden beri kurulan iftar sofrasında vatandaşlarımızla birlikte orucumuzu açıyoruz. Sultangazi’de iki ayrı noktaya kurduğumuz iftar çadırlarıyla halkımızla iftarda buluşuyoruz. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinde bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor. Sultangazi’de kurduğumuz bu iftar çadırlarında, Ramazanın bütün güzelliklerini yaşıyoruz, yediden yetmişe bu güzellikleri paylaşıyoruz” dedi.


“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PEKİŞİYOR”


İftar sofralarında Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile bir araya gelmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten vatandaşlar; “Başkanımız her zaman bizimle birlikte oldu. Belediyenin hazırlamış olduğu iftar sofralarında birbirimizle uzun süredir görüşemediğimiz dostlarımızla görüşüyor, yeni dostlarla tanışmalar yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz pekişiyor. Başkanımıza buradan bizlere kendisiyle iftar yapmanın mutluluğunu yaşattığı için teşekkür ediyoruz” dediler.
 

Kent Konseyi Olarak Her zaman STK’ların Yanında olduk

 
Sultangazi Kent Konseyi Başkanı Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi İmdat Kamacı, Sultangazi İftar Çadırında verdiği iftarda binleri bir araya getirdi. Sultangazi’de faaliyet yürüten çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ilgi gösterdiği İftar yemeğinde renkli görüntülere sahne oldu.
 
15 Müslüman ülke temsilcisinin de hazır bulunduğu iftar yemeğinde, konuşan Sultangazi Belediyesi Kent Konseyi Başkanı İmdat Kamacı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Dil, din, renk ayrımı yapmadan herkesi kucaklıyoruz. Bu Mübarek Ramazan ayında sevgiyi, hoşgörüyü kendimize rehper alıyoruz diyerek şöyle konuştu.
 

İmdat Kamacı’nın konuşması

 
Sayın Belediye Başkanım, Sayın muhtarlarım, siyasi partilerimizin değerli üyeleri, saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler hepinizi en derin duygularımla selamlıyorum. Ülkemizde sivil toplumun yönetime katılması amacı ile kurulan kent konseyleri, halk kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarının yönetenlere iletilmesi ve projeler geliştirilmesi noktasında çok önemli işler icra etmektedir.
Bu vesile ile ilçemize kazandırdığı büyük projeler ve dev hizmetlerin yanı sıra bundan 6 sene evvel Sultangazi’mizde kent konseyinin hayata geçmesine öncü olan belediye başkanımız Sayın Cahit Altunay’a şahsım ve kent konseyimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum.
Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, Ramazanı Şerifin hepimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.
 
 



1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat