İstanbul'un Fethi'nin 569. Yılı Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Teşkilatı Tarafından Kutlandı

Okunma: 12553
Sultangazi 30 Mayıs 2022 11:29
Videoyu Aç İstanbul'un Fethi'nin 569. Yılı Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Teşkilatı Tarafından Kutlandı
A
a

İstanbul'un Fethi'nin 569. Yılı, Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikle Sultangazi'de kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler meydanında düzenlenen Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.   Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Dönmez ve Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul’un önderliğinde gerçekleşen etkinlik tam manasıyla muhteşemdi. 



Kul: “İstanbul’un Fetih’i Tarihin Akışını Değiştirmiştir”

Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul şunları söyledi. “İstanbul’un fethi hem hazırlıkları, hem fetih süreci, hem de sonuçları itibariyle muhteşem bir zaferdir. Daha önce defalarca kuşatılmasına rağmen alınamayan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet öncülüğündeki Osmanlı ordusu tarafından karadan ve denizden 53 gün süren kuşatma sonucu fethedilmiş, tarihin akışı değişmiştir. Bin yılı aşkın süren Bizans İmparatorluğu yıkılmış ve yeni bir çağ başlamıştır. İşte tarihimizin en büyük zaferi olan İstanbul’un Fethi’nin 569. yılını kutluyor, idrak ediyoruz” dedi.



Dönmez: “Fatih farklı ırk, inanç ve değerlere sahip çıkmıştır”

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Dönmez konuşmasında şunları dile getirdi. “Çağ kapatıp çağ açması, Bizans’ın yıkılması gibi sonuçlar çok sık yazılır, dile getirilir. Ancak büyük İstanbul’un fethi, Osmanlı’nın adalet üzerine bina edilmiş, farklı ırk, inanç ve değerlere sahip toplulukları bir arada yaşatan kuşatıcı yönetim anlayışını gölgelememelidir. Bu anlayışla Fatih Sultan Mehmet daha fethin ikinci günü askerlerini sokaktan çekmiş, şehir sakinlerinin yaşam hakkını güvence altına almış, İstanbul’a şehremini atamış, yeni bir yönetim anlayışını uygulamaya geçirmiştir” dedi.



Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı ARG Birim Başkanı Volkan Çevikoğlu, etkinlikte şöyle konuştu.




MÜBAREK VE MUAZZAM FETHİN 569. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

Cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) müjdesine nail olup, aşılamaz denilen surları aştığı ve alınamaz denilen İstanbul’u aldığı, Domaniç Yaylası’nda bir avuç imanlı ve inançlı insanın “adalet bize de bütün insanlığa da gerektir” diyerek 1299’da başlattığı yürüyüşün, 154 yıl sonra Bizans surlarının yıkılmasıyla ‘Cihan Devleti’ kimliğini kazandığı kutlu fethin yıldönümünü büyük bir coşkuyla ve heyecanla idrak ediyoruz.



İstanbul’un Fethi, Avrupa’da o dönemde hakim olan karanlık Orta Çağ anlayışı yerine, ecdadımızın elden ele taşıdığı ‘Hakkı üstün tutma’ şiarı ile aydınlattığı yeni bir çağın başlangıcı olmuştur.



Ayak bastığı ve hüküm sürdüğü her yere adalet götüren Osmanlı Devleti, bu fetihle birlikte İstanbul’a da aynı anlayışla girmiştir. Bu müjde ve bu anlayış dolayısıyladır ki, kendi devletinin zulmü altında yaşamaktan yorulan Bizans halkı Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve askerlerini ellerinde çiçeklerle karşılamıştır. Fetih ile birlikte İstanbul’da bütün farklı toplumlar yüz yıllar boyunca Osmanlı Devleti’nin adalet şemsiyesi altında huzur içerisinde yaşamışlardır. Ecdadımızın gerçekleştirdiği fetihleri, Haçlılar’ın ve emperyalist zihniyetin yıkan, yok eden, sömüren, zulmeden işgallerinden ayıran en temel özellik işte bu adalet anlayışı, Hakkı üstün tutma prensibidir.



Fetih sadece toprak kazanmak değil, gönüllere girmek demektir. Hz. Peygamber (s.a.v.) Mekke’yi fethederken, Selahaddin-i Eyyubi Kudüs’e girerken, Sultan Alparslan Anadolu’nun kapılarını açarken ve Fatih Sultan Mehmet Han Bizans’ın surlarını yıkarken asıl olarak gönülleri fethetmişlerdir. Zulmün tarihini okumak isteyenler Batı’nın işgallerini, adaletin ve insanlığın tarihine vakıf olmak isteyenler ecdadımızın fetihlerini incelemelidir.



Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethi gerçekleştirmek için yaptığı çalışma, döktürdüğü toplar, inşa ettirdiği Rumeli Hisarı bize sadece istemenin yetmeyeceğini, istenen noktaya ulaşmak için çalışmak ve terlemek gerektiğini, Haliç’in önüne çekilen zinciri aşmak için gemilerin karadan yürütülmesi de hedefe ulaşmak için inanç ve kararlılık gerektiğini öğretmiştir. Bugün de hak ve adalet ekseninde bütün insanlığın huzuru ve refahı için oluşturmak istediğimiz Yeni Bir Dünya’yı kurmak, bu tarihi derslerden ilham alarak, aynı anlayış, inanç ve kararlılıkla çalışmamızla mümkün olacaktır.



Bu vesileyle Fethin 569. Yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve şanlı askerlerini rahmetle anıyoruz, hayırla yad ediyoruz. Cenab-ı Allah bizleri onlara layık eylesin.
 










1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat