Gözlerin Çevrildiği O İsim Konuştu

Okunma: 2704
Sultangazi 4 Eylül 2016 12:26
Videoyu Aç Gözlerin Çevrildiği O İsim Konuştu
A
a

Sultangazi'de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözlerin çevrildiği isimlerin başlarında gelen eski Sultangazi Platformu ve İstanbul Spor Ayakkabıcılar (İSAD) Dernek Başkanı Ramazan Tunçbilek ile yaptığımız söyleşiyi siz okullarımız için kaleme aldık.

2013 yılında yurt dışına çıkan bugüne kadar da orada inşaat işleri ile uğraşan Tunçbilek, hakkında yapılan dedikodulara pabuç bırakmamak adına Haziran ayında Türkiye'ye gelmiş.
 
Yurt dışına çıkış sebebiniz nedir?
2013 yılında Ayakkabıcılık yapıyor iken ortağımla anlaşmazlığa düştük. Anlaşmazlığa düşünce ciddi sıkıntılar oldu. Normal bir ayrılık olmadı. Durum böyle olunca biz ceketimizi alıp çıktık oradan.
Daha sonra uzun bir dönem bana olan borcunu ödemedi. Kısmen borçlandım. Daha sonra borçlarımı ödedikten sonra, yurtdışında işlerinin daha iyi olabileceğini düşündük. Elimizdeki maddi imkânlarla Afrika ülkelerin birinde daha iyi işler yapabiliriz diye düşündük. Daha önce tanıştığım Hintli bir Müslüman arkadaşımızla görüşmelerimiz oldu. Gittiğimiz ülkenin güvenli bir ülke olduğunun kanısına varınca ticaretimizde bu ülkede yapmaya karar verdik.

Bir yıl kaldıktan sonra oturma izni aldık ve şirketimizi kurduk. İnşaat için arsa aldık ve İnşaat yapmaya başladık. Türkiye'ye Haziran ayın başında geldim. Burada çok sevdiğim dostlarım ve arkadaşlarım var.
Ülkemizde hain bir darbe girişimi oldu. Kısmen hakkımdaki dedikoduları duyunca çok üzüldüm Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Geçmişte yaptığım ve yapmış olduğumuz faaliyetlerde her zaman Milli iradenin yanında olduğumuz ve duruşumuz bellidir.
 Bunu ilçede üst kademede olanlar biliyor. Hakkımda çıkan bu dedikodulara karşı durabilmek için bu yıl Türkiye'de ve çok sevdiğim Sultangazi'de kalma kararı aldım.

 Cemaatçi olduğunuz söyleniyor?

 Ben Sultangazi ilçesinde ticaret yapan ve STK Başkanlığı yapmış ve tanınan bir simayım. Kapımıza gelen her cemaati imkânlarım dâhilinde yardımlar yaptım. Kimseyi kapımızdan boş çevirmedik. Menzilden, İsmail Ağa'dan ve o taraftan da gelenler oldu. Hiçbir cemaati ve Kurumu birbirinden ayırt etmeden Allah rızası için yardımcı oldum. 2013 yılında itibaren işlerimiz bozukluğundan dolayı hiçbir kuruma ve cemaate maddi anlamda yardımım olmamıştır.
Maddi anlamda zaten sıkıntı içerisindeydim. Para olmayınca bu tür yardımlar yapmak zaten imkânsız. 2013 yılında Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda söylenmesi gerekenleri söyledi.
 Bizim 2014 genel ve yerel seçimlerinde durduğumuz yer bellidir. Bizim nerede durduğumuzu herkes bilir. Devletin üzerinde hiç bir güç yoktur.

 Aynı zamanda Ben Kuran kursu mezunuyum. Bu zamana kadar ben herhangi bir cemaat evinde kalmış değilim. Hiçbir cemaatinde okulun da okumuş değilim.


 
 İlknur Altunay'a yılın annesi ödülü verdiniz bu ödül olayı nasıl gerçekleşti.

 Sultangazi Platformu ve İSAD Başkanlığı yaptığım dönemden bahsediyorsunuz. Sultangazi Platformu ve İSAD olarak ilçede en çok program yapan STK’ aydık. O dönemde Cahit Altunay STK’larla, programlarla iç içe olduğundan dolayı, ailesinden çok uzak kaldığını bilmeyen yoktur.
Dolayısıyla biz arkadaşlarımızla İstişare yaparak almış olduğumuz kararla Sayın İlknur Altunay’ı yılın annesi adayı gösterdik. Ve çok güzel bir programla ödülümüzü verdik. Bunun dışında herhangi bir niyetimiz ve amacımız yoktur. Bu ödülü farklı alanlara ve manalara çekmek haksızlıktır. Kul hakkıdır. Hatta ben 2014 yılında yurt dışına çıkmamış olsaydım babalar gününde İlçemizde çalışmaları ile göz dolduran kaymakamımız Sayın Ali Uslanmaz Beye yılın babası ödülü vermeyi düşünüyorduk.
Ben İlknur Altunay hanımefendiyi Elden Ele Yardım Derneğinde yapmış olduğu faaliyetlerden fedakâr bir anne olduğunu biliyorum.

Devletimizi, Milletimizi seven biriyim. Biz iyi yapılanları daima takdir ettik. Eksiklikler varsa da bir havuzda toplayıp, filtre ettikten sonra olması gereken mercilere bunlar yapılırsa ilçemiz,  ülkemiz adına daha iyi olacağını anlattık.
Ben şunu bilir şunu söylerim. Türkiye varsa biz varız, Türkiye yoksa bizde yokuz. Çok klasik bir söylem ama insanlar konuştuğunu kalp ve beyinle söylemelidir. Mesele devletse vatansa gerisi teferruattır. Bunu kalben söylüyorum. Başka Türkiye yok.

Sultangazi sevilen ve sayılan bir iş adamısınız Sultangazi halkına bir mesajınız var mı?

Sultangazi benim sevdiğim bir ilçedir. Kardeşçe yaşamayı bilen sevgi ve hoşgörünün adıdır Sultangazi. Sultangazi büyük bir ailedir. Kardeşçe yaşamanın en güzel örneğini bu ilçe gösteriyor.

Darbe girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Darbenin her türlüsüne karşıyım. Darbeler ülkeyi geri götürür, acı getirir felaket getirir. Allah korusun bu halin darbe girişimi gerçekleştirilmiş olsaydı bugün bunları konuşamazdık. Kimseyi tanımazlardı. Cemaatler vatana, millete, dinine hizmet edecek sadık bireyler yetiştirerek başka bir amaç gütmemelidir.

Gelecekte var olacak oluşumları engellemek lazım. Gerçekten çok bir zor süreçten geçiyoruz. Birbirine kin güden insanlar var. Kimsenin hakkına girerek suçlamamak lazım, ciddi belgelerle ortaya koymak lazım. Kimsenin kul hakkına girmeyelim.
 Gönlüyle,zikriyle ve parasıyla kimler bu hain darbe girişimine destek verdiyse devletimiz bunları bulup gerekeni yapıyor ve yapacaktır.Biz bu ülkenin insanıyız. Bu ülkeyi seviyorum ve onun için de buradayım. Biz geçmişte yapmış olduğumuz programlarda Milli irade ile hareket ettik Ak Parti, CHP, MHP ile Büyük Birlik Partisi ile Saadet Partisi ile birlikte programlarımızı halka açık yaptık.
 Hain Darbe girişimine karşı Devletimizin yanındayız.
 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat