Gergerliler Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi

Okunma: 2523
Sultangazi 7 Şubat 2022 02:02
Videoyu Aç Gergerliler Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi
A
a

Merkezi İstanbul Gaziosmanpaşa - 500 Evlerde bulunan Saraycık Derneği'nin ev sahipliğinde bir araya gelen Gerger Dernekler Federasyonu üyeleri kahvaltıda buluştu.

Gergerli Derneklerinin davetli olduğu kahvaltı organizasyonunda Gerger Dernekler Federasyon Başkanı Av. Ali Acar’da hazır bulundu. Av. Ali Acar, kahvaltı programında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Saraycık Derneği’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Olağan Kongresinde delegelerin oyunu alarak başkan seçilen Osman Özbay’ı ve yönetimini tebrik eden Acar, “Başkanlığınız hayırlara vesile olsun” temennisinde bulundu.



Kahvaltı Programında açılış konuşması yapan Saraycık Dernek Başkanı Osman Özbay, şunları söyledi. “Dernek olarak önceliğimiz Hemşerilerimiz arasında Birlik ve beraberliği sağlamak, kaynaşma kültürünü geliştirmek, geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Biz Saraycık Derneği olarak, “İnsanların iyi gününde sevincini yaşayacağı, kötü gününde sırtını yaslayabileceği, dertlerini paylaşabileceği yerlerden biri olmak istiyoruz. Gayemiz de amacımızda bu doğrultudadır” dedi.   



Zaza Dernekler Federasyonunu temsilcilerinin de katıldığı kahvaltı programında Zaza TV’nin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi alışverişi yapıldı. 19. 02. 2022 tarihinde gerçekleşecek olan dünya dil günü dolayısıyla İstanbul’da yapılacak program ve etkinlikler ile ilgili Gergerli tüm derneklere davet çağrısı yapıldı.



Kahvaltı Programının ardından sosyal medya hesabında bir açıklamada bulunan Gerger Dernekler Federasyon Başkanı Av. Ali Acar, şunları paylaştı. “ Gerger Dernekler Federasyonu olarak, Zaza Dernekler Federasyonu Halkla İlişkiler Başkan Vekili Timur İstemi ve yönetim kurulu arkadaşlarına nazik davet ve ziyaretleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat