CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Yerel Basınla Buluştu

Okunma: 34625
Sultangazi 12 Ocak 2024 00:26
Videoyu Aç CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Yerel Basınla Buluştu
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde yerel basınla buluştu. Çelik, " Siyasi iktidar Türkiye'de medya sektörünün büyük bir bölümünü elinde tutarak ömrünü uzatmaya çalışıyor" dedi.

Yerel Basın buluşmasına katılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ali Acar’ın yanı sıra onlarca Belediye Başkan Aday Adayı ve İlçe Başkanı eşlik etti.



CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi. “ İktidar Partisi Medyanın büyük bir çoğunluğunu elinde tutarak, Algı operasyonlarını kitleler üzerinden yayarak ömrünü uzatmaya, sömürü ve sansür yasasını gündemde tutarak varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bizim iktidarımızda basın özgür olacak kimse düşüncesinden dolayı yargılanmayacak, hapse girmeyecek” dedi.



CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Zeytinburnu’ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde bugün yerel basınla bir araya geldi. Burada gazetecilere hitap eden Çelik, günün anlamlı ancak ocak ayının gazeteciler ve gazetecilik açısından kapkara bir ay olduğunu da dile getirdi. Çelik, şunları söyledi.


 
Bu ülkede, Gazeteciler hunharca katledildi. Uğurmumcu’nun otomobiline bomba konuldu. Yırtık ayakkabısıyla görüntülenen Hırak Dink, sokak ortasında katledildi. Metin Göktepe Cezaevinde öldürülen Devrimcilerin Cenazesinde işkence edilerek öldürüldü. Şu an suçsuz günahsın onlarca gazeteci var cezaevinde. Hak ihlalleri hat safhada iktidar partisi bu kaosu oluşturarak ayakta durmaya çalışıyor. Yandaş gazetecilerin ağzına bir parmak bal sürerek kalemşor olarak kullanırken, yerel basının önüne arkasına binlerce engel çekerek yok etmeye çakışıyor” dedi.  


 
10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla yapılan etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı Av. Ali Acar, Şunları söyledi. “ Öncelikle 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu bu anlamlı günü değerli buluyorum. Alın teri ve emeği ile ekmek kazanan gazeteci dostlarımızın gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. 2008 yılında iktidar partisi tarafından yerel basının haklarının budandığını biliyorum. Yerel basının haklarının geri alındığı günleri birlikte kutlamak dileğiyle çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi. 






 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat