Canbey Dernekleri Abdulbaki Durmuş'un Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi

Okunma: 1338
Sultangazi 9 Aralık 2023 18:32
Videoyu Aç Canbey Dernekleri Abdulbaki Durmuş'un Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi
A
a

Tüm Canbeyler Derneği Genel Başkanı Abdulbaki Durmuş, önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Bugüne kadar kimsenin başaramadığı bir ilke daha imza attı. Türkiye genelinde faaliyette yürüten 38 Canbey Derneğini kahvaltıda bir araya getirdi.

Merkezi İstanbul – Sultangazi’de bulunan Tüm Canbeyliler Derneği Genel Başkanı Abdulbaki Durmuş’un ev sahipliğinde bir araya gelen Canbeyliler gündem ile ilgili değerlendirmede bulundu. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği kahvaltı programında konuşan Tüm Canbeyler Derneği Genel Başkanı Abdulbaki Durmuş, önemli değerlendirmeler yaptı.



Durmuş “ Artık Gücümüzün Farkında Olalım”

Her ne kadar Canbeyliler denince akla Adıyaman geliyorsa da aslında böyle olmadığı bu kahvaltıdaki tablodan anlaşılıyor. Türkiye’nin dört bir tarafına yayılan Canbeylilerin nüfusu milyonlarla ifade ediliyor. Bugüne kadar bir araya gelmeyişimiz, aynı çatı altında buluşmamamız bizim eksikliğimiz olsa da hiçbir şey için geç değildir. Bundan böyle ortaklaşarak, ortak kararlar alarak güzel yarınlar için mücadele edebiliriz.



Öncelikle içimizdeki tarihçilere büyük görevler düşüyor. Gerek Osmanlı arşivleri gerekse Bizans dönemine ait arşivler gün yüzüne çıkarılmalı Tüm Canbeylilerin soyağacı enine boyunu araştırılmalıdır. Atalarımızın, dedelerimizin nereden geldiği, hangi topraklar üstünde yaşadığı, hangi dilleri ve lehçeleri konuştuğu, anlaşılırsa bizim gerçek kimliğimiz de gün yüzüne çıkmış olacaktır.



Diğer bir husus ise bu kadar kitlesel bir yapıya sahip olan Canbeylerin siyasi arenada boy göstermemesidir. Bu da tamamıyla bizim eksikliğimizdir. Gerekli yer ve mercilerde kendimizi ve gücümüzü tam anlamıyla ortaya koymayışımızdan kaynaklanmaktadır. Bir arada olmayışımız, dağınık bir pozisyon sergileyişimiz gücümüze güç katma yerine gücümüzü heder etmemize vesile olmuştur. Bundan böyle her şeyin farkında olarak adımlarımızı atmalıyız. Gücümüzü dosta da düşmana da göstermeliyiz” dedi.



Tüm Canbeyler Derneğinde bir araya gelen 38 Dernek yöneticisi Tüm Ganbeyler Derneği Genel Başkanı Abdulbaki Durmuş’u ayakta alkışladı. Güzel temennilerde bulunan Dernek temsilcileri yeniden bir araya gelme temennisiyle kahvaltı programını sonlandırdı.


 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat