Cahit Altunay, Hz. Ali Cemevi’nde Aşure Programına katıldı

Okunma: 2615
Sultangazi 13 Ekim 2016 22:24
Videoyu Aç Cahit Altunay, Hz. Ali Cemevi’nde Aşure Programına katıldı
A
a

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kurmaylarıyla birlikte. Merkezi Esentepe Mahallesinde bulunan Hz. Ali İnanç ve Kültür Derneği Cemevi’nde aşure programına katıldı.

Aşure Günü programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.


Merkezi Esentepe Mahallesinde bulunan Hz. Ali İnanç ve Kültür Derneği Cemevi’nde Muharrem Ayı nedeniyle organize ettiği Aşure programına, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Başkaya, Hakan Ceylan, Mehmet Erdönmez, Özel Kalem Müdürü Adil Dayıoğlu, Hz. Ali İnanç ve Kültür Derneği Cemevi Başkanı Serpil Soylu, Cemevi Dedesi Hünkar Uğurlu, Başkan Yardımcısı Cemal Bayar ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.



 Belediye Başkanı Cahit Altunay,birlik ve beraberliğin önemini anlattı. 

 
Düzenlenen programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kerbela olayına temas edip, birlik ve beraberliğin önemini anlattı.  Altunay,  “Bugün bize düşen Kerbela’nın acısından ve kederinden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği, sevgiyi, barışı yeniden ayağa kaldırmaktır. Böyle yaptığımızda Hz. Hüseyin’i ve Kerbelayı doğru anlamış, yeni Kerbelaların yaşanmaması için çalışmış oluruz. Bunun için öncelikle ortak bir sevgi ve barış diline ihtiyacımız var. İslam kelimesi barıştan gelir diyerek,  “Hiçbir zaman İslam ile kan bir araya gelen kelimeler, kavramlar değildir. Bugün de bu Muharrem ayından feyiz alarak insanlığın huzura ve refaha kavuşması için bize düşen neyse onları yapmamız gerekir” ifadelerine yer verdi.


 
Merkezi Esentepe Mahallesinde bulunan Hz. Ali İnanç ve Kültür Derneği Cemevi Dedesi Hünkar Uğurlu’nun dualarıyla birlikte, Konuşmaların ardından davetlilere aşure ikram edildi.















1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat