Binlerce Kez Teşekkürler Av. Ali Acar

Okunma: 4954
Sultangazi 9 Şubat 2023 00:08
Videoyu Aç Binlerce Kez Teşekkürler Av. Ali Acar
A
a

Türkiye'yi yasa boğan büyük Afet sonrası Adıyaman'a yarım için giden Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı Av. Ali Acar, deprem bölgesinde hem incelemede bulundu, hem de göçük altında kalanlara yardıma koştu.

Adıyaman /  Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı Av. Ali Acar, Başlattığı yardım kampanyasına öncülük eden Başkan Vekili İsmail Akkaya ve Başkan Yardımcısı Nihat Saltaş, Av. Ali Acar’ın yokluğunu aratmadan elinde geldiğinin en iyisini yaparak kampanyayı en üst seviyede sürdürmeye çalışıyor.



Deprem bölgesinde bulunan Adıyaman /  Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı Av. Ali Acar, Adıyaman’ın mülki ve idari amirleriyle bir araya gelerek yararlı projelere imza atmaya yaraları sarmaya çaresizliklere derman olmaya devam ediyor.



Bizim yardım talebimize de kayıtsız kalmayan Adıyaman /  Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı Av. Ali Acar, enkaz altında bulunan yeğenimin eşi Berivan Sürgeç ve üç yaşındaki kızı Derin Sürgeç’in kurtarılması için elinden gelenin en iyisini yaparak enkazın başına bir kepçe göndererek sabah saatlerine kadar enkazda çalışarak akrabalarımıza ulaşmaya çalışmıştır.



Adıyaman /  Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı Av. Ali Acar’ın gayretli çabalarına, dostane yardımına canı gönülden teşekkür ediyor sosyal medyadan yayınladığı yazıyı olduğu gibi yayınlıyorum. Sayın Başkanım ömrün boyunca ayağına taş değmesin tutuğun altın olsun Hızır yar ve yardımcın olsun.



İşte Av. Ali Acar’ın paylaşımı

“DEPREMİN 3. gecesinde Adıyaman’daki yaşadıklarım.

Türkiye tek yürek deprem enkazı ile mücadele ediyor.

Dün gece bize ulaşan bir hemşerimiz binadan ses geliyor demesi üzerine ulaştığımız ilgili devlet görevlileriyle birlikte ulaştığımız enkazdan 1 sağ 1 ölü yurttaşımızı kurtardık.

Saat 3 e doğru başka bir enkazdan ses var fakat bir perdenin kırılması gerekiyor denildi ama hilti’miz yok. Diyarbakır ve Bingül gönüllü ekibi ile bizimle gelen 2 profesyonel arkadaşın desteği ile o enkazdan saat 7,00’e doğru 3 kişi sağ kurtarıldı.



Fakat kurtarma ekibi çok yetersiz ve az olmasına rağmen gönüllü çalışan ekiplerin ise neredeyse enkazlara yaklaştırılmaması, ilgili görevli koordinasyon merkezinin eksiği olarak tespit ettiklerimdi.
Ayrıca profesyonel olmayan ve çalışacak vatandaşlarımız için enkaz ekipmanı çok yetersiz ve yok denecek düzeyde.

ACİL VİNJ, KURTARMA EKİBİ ve EKİPMAN’a İHTİYAÇ VAR” .




































 
1000
icon
Ömer Oktar 9 Şubat 2023 19:41

Rabbim göçük altında ve üstündeki depremzede kardeslerlerimize sabır ve yardim eylesin Rabbim yardımcınız olsun sizlerden emeği geçen herkesten razı olsun amin 🤲🇹🇷

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat