Bilinçli Anneler Sertifikalarını Dr. Sare Davutoğlu’nun Elinden Aldı

Okunma: 658
Sultangazi 9 Nisan 2016 16:50
Videoyu Aç Bilinçli Anneler Sertifikalarını Dr. Sare Davutoğlu’nun Elinden Aldı
A
a

Sultangazi Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerinden “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” eğitim programına katılan anne adaylarına sertifikalarını törenle dağıttı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu annelere sertifikalarını vererek, sağlıklı bir toplumun bilinçli annelerle mümkün olabileceğini söyledi. Törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da bilinçli annelere verilecek eğitimlerin daha kapsamlı hale getirilerek sürdürüleceğini belirtti.

Sultangazi Belediyesi, anne adaylarına rehberlik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” eğitim programına katılanlara sertifikalarını törenle dağıttı.

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sayın Dr. Sare Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın eşi Şule Özdin Ünal,  İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve eşi Hayriye Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin eşi Simru Temurci, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, AK parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile anne adayları ve eşleri katıldı.

“4 BİN ANNE ADAYINA EĞİTİM VERİLDİ”

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kadınların hamilelikte sağlıklı bir süreç geçirebilmesi, kolay doğum ve bilinçli çocuk yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje de 4 bin anne adayına eğitim verildiğini söyledi. Annelerin toplumun mihenk taşları arasında yer aldığını kaydeden Başkan Altunay, “Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında desteklerini esirgemeyen annelerin haklarının ödenmesi mümkün değildir.” dedi.



Sultangazi Belediyesi olarak sosyal projelerle her aileye ulaştıklarını ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi:

“Sultangazi belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz, ‘Yaşlı Bakım ve İstihdama Katılım’, ‘Nesilden Nesile’, ‘Ben de Varım’, Aile İçi iletişim Seminerleri” gibi birçok sosyal projeyle toplumun her kesimine ulaşmayı hedefledik.  Anne adaylarına rehberlik etmek amacıyla düzenlediğimiz ‘Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil’ projemiz de annelerimizin özgüvenlerini kazanmalarını sağladık. Konusunda uzman psikolog, kadın doğum uzmanı, çocuk doktoru ve fizyoterapistler tarafından verilen eğitimlerle anne adaylarına bilinçli bir hamilelik süreci ve çocuk yetiştirme konusunda eğitimler verdik. Projeyi daha kapsamlı hale getirerek sürdüreceğiz.”

“BİLİNÇLİ ANNELERİN SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR”

Dr. Sare Davutoğlu ise yaptığı konuşmada Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilinçli annelerin sağlıklı toplumun temeli olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, “Bilinçli anne eğitimleri, toplumumuzda sağlıklı nesillerle birlikte diğer alanları da güçlendirecektir. Projenin diğer yerel yönetimlere de örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Sağlıklı bir doğum sürecinin yaşanması için normal doğumun gerekliliğine işaret eden Davutoğlu şunları söyledi:

"İmkan varsa normal doğumla bebeğimize kavuşmamız son derece önemli. Son yıllarda yapılan tüm çalışmalara, konulan hedeflere rağmen geçtiğimiz yıl Türkiye'de sezaryan oranı yüzde 52.8 olarak gerçekleşti. Yani her doğan 100 bebeğimizden 53 tanesi maalesef sezaryanla aramıza katılıyor. Elbette sezaryana çok gerekli durumlar var. Ancak sezaryanın olması gerekenden daha fazla yapılması, normal koşullarda sağlıklı bir normal doğumla dünyaya gelebilecek bir bebeğin de sezaryanla dünyaya gelmesi hakikatten o anne ve bebeğe yapılabilecek çok olumsuz bir yaklaşım diye düşünüyorum."

Protokol konuşmalarının ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın kızı Büşra Altunay’ın da aralarından olduğu anne adaylarına sertifikaları dağıtıldı. Sertifikalarını Dr. Sare Davutoğlu’nun elinden alan anne adaylarına ayrıca “Yeni Doğan Çocuk Çantası” hediye edildi. 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat