Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Okunma: 1225
Sultangazi 24 Mayıs 2016 23:14
Videoyu Aç Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
A
a

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015- 2016 eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlenen Genel Kültür ve Bilgi yarışmasında derece alan öğrenciler ödüllendirildi. Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat’ın sponsorluğunda yapılan ödül töreninde 15 adet bisikletin yanı sıra Öğrencilere kitaplar dağıtıldı.

Hoca Ahmet Yesevi  Kültür merkezinde düzenlenen ödül töreninde derece alan öğrencilere toplamda 15 adet bisiklet, yüzlerce kitap verildi. Törene Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Şube Müdürleri, Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat, Okul Müdürleri, öğretmenler ve binlerce öğrenci ve veli katıldı.


 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla start alan ödül töreni, Kuran-ı Kerim tilaveti, İlahi ve müzik grubu dinletileri, ront ve halk oyunu gösterileri ile devam etti.


 
Açılış Konuşmasını Nermin Sayın Gerçekleştirdi
 
2015- 2016 eğitim- öğretim yılı içerisinde öğrendiğimiz bilgileri sınamak başarı çıtamızı öğrenmek okullarımızda akademik başarının artırılması için bütün eğitimci arkadaşlarımızla birlikte çok büyük gayretler sarf edilmektedir. Bu sayede her geçen yıl bir önceki yıla göre başarı oranlarının artığını görmekteyiz ki bunun en büyük göstergesi bu yarışmalardan çok çocuklarımızın sınavlarda gösterdiği başarıdır. Ben bu başarıyı göstererek burada ödül almayı hak eden öğrencilerimizi ve velilerini ve öğretmenlerini kutluyor başarıların devam etmesini diliyorum” dedi.


 
Haydar Polat, Akademik Eğitimin Yanında Kültürel ve Sportif Faaliyetlerin önemine değindi
 
Akademik eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler ile sportif etkinliklere de önem verdiklerini belirten Polat, İlçe, İl ve Türkiye genelinde yapılan çeşitli yarışmalara okullarımızdaki öğrencilerimiz de katılarak rakipleri ile yarışmaktadırlar. Bu yarışmalarda değişik dereceler alınarak hem öğrencilerimizin kendi okulları, hem de ilçemizin başarısına katkı sağlamaktadırlar. Geçtiğimiz hafta Türkiye şampiyonu olan Mevlana Ortaokulu kız Futsal takımı gibi. Bu tür yarışmalara genellikle öğrenciler okulları adına bireysel veya grup olarak katılmaktadırlar. Bu tür yarışmaların yanı sıra bugün olduğu gibi bir takvim dahilinde okullarımız arasında da önemli yarışmalar düzenleniyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu yarışmaları düzenlemedeki amacı öğrencilerimizin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesi, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmeleri, hızlı ve doğru karar verebilmeleri, doğru bilgiyi seçebilmeleri ve centilmence rekabet edebilmelerini geliştirmektir. Biz Esentepe Mahalle Muhtarlığı olarak karınca kararınca bir katkı suna bildiysek, çocuklarımızın yüzünün gülmesine vesile olabildiysek ne mutlu bize. Bahar çiçekleri gibi renk renk açan kır çiçeklerinin alınlarından öpüyor hepinize en kalbi duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 


 
Demir, Çocuklarımızın başarılı olmalarını sağlamak topluma hazırlamak istiyoruz
 
Okullar arası bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, tarafından ödüllendirildi. Demir, ödül töreninde şunları konuştu. Sevgili çocuklar bir eğitim öğretim yılının sonuna geliyoruz. Tatilde açılacak olan kurslara katılarak başarı oranınızı yükseltebilirsiniz. Geçen dönem, kurslara katılan öğrencilerimizle birlikte  okullarımızda başarı oranımız yükseldi. Kendimize olan özgüvenimiz ve başarımız gerek öğretmenlerimiz gerekse velilerimiz tarafından dikkatle takip ediliyor ve takdir ediliyor. Bu kurslar bizlere her alanda çok büyük katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda hem derslerde hem de sosyal anlamda gelişmemize vesile oluyor. Tüm öğrenci arkadaşlarımızı yaz kurslarına katılmaya davet ediyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmesine katkı sağlamak adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizle birlikte canla başla çalışmaktayız. Çocuklarımız sınavlara hazırlanırken her alanda daha donanımlı olmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan onlar için projeler üretiyor çalışmalar sergiliyoruz. Çocuklarımızın başarılı olmalarını sağlamak topluma hazırlamak ve öz güven dediğimiz güven duygusunu oluşturmak başlıca temel prensiplerimiz arasındadır” dedi.


 
Ödül töreninde çocuklara öğütler vermeyi de ihmal etmeyen Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Her şeyden önce bulunduğunuz yerde başarılı olursanız sözünüz dinlenir. Size saygı duyulur ve değer verilir. Bulunduğunuz yerin en başarılısı olmak kendi içinizde de olsa yarışmak durumundasınız. Bunu sizlerden bekliyoruz. Göstermiş olduğunuz başarılardan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Burada en büyük teşekkürü, velilerimize etmek istiyorum. Sizleri bin bir emekle geleceğe hazırlayan öğretmenlerinizi tebrik ediyorum” dedi.


 
Birçok okulun hazırlamış olduğu bir birinden güzel gösteriler beğeniyle sergilendi. Alkışlar arasında sergilenen gösteriler tam not aldı. Ödül alan okullar şu şekilde sıralandı.
 
 
4 Sınıflar
1 : Aydın Uçkan İlköğretim Okulu
2 : Mevlana İlköğretim Okulu
2 : Mehmetçik İlköğretim Okulu
2 : Gazi İlköğretim Okulu
3 : Esentepe İlköğretim Okulu
 
5 Sınıflar
1: Esentepe İmam Hatip Ortaokulu
2: Mevlana Ortaokulu
3: Sultangazi Ortaokulu
3: Gazi Ortaokulu
 
6: Sınıflar
 
1: Esentepe İmam Hatip Ortaokulu
2: Mevlana Ortaokulu
 Aydın Uçkan Ortaokulu
3: Gazi Ortaokulu
Sultangazi Ortaokulu
 
7 Sınıflar
1: Aydın Uçkan Ortaokulu
2: Mevlana Ortaokulu
3: Gazi Ortaokulu




 




























 
1000
icon
fadime ayşe 25 Mayıs 2016 17:15

tebrikler aydın uçkan herzamanki gibi gösterdi gücünü

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat