Av. Ali Acar İle CHP Hedefe Ulaşabilir

Okunma: 30750
Sultangazi 15 Aralık 2023 01:34
Videoyu Aç Av. Ali Acar İle CHP Hedefe Ulaşabilir
A
a

2024 yerel yönetim seçimlerine çeyrek kala, sahada görünen ve kitleler tarafından bilinen bir analizi okurlarımla paylaşmayı uygun gördüm.

Seçim Analizi Haydar Sürgeç

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ali Acar ile iki haftalık saha çalışmalarımı değerlendirme ihtiyacı duydum. Sokakta ki gözlemlerimi objektif bir analizle anlatmam gerekirse Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman hedefe bu kadar yakın olmamıştır. Halkın teveccühü ’nü arkasına alan Acar, haklı olarak partisinden adaylık bekliyor.
 
 
İstanbul’un nüfus yoğunluğu bakımında en büyük ilçelerinden biri olan Sultangazi İlçesinde 1998’den bu yana ikamet eden Av. Ali Acar, 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Adayı olmuştu.
 
 
O yıllarda genç ve tecrübesiz bir siyasetçi olan Av. Ali Acar, AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Sultangazi’de CHP’nin oylarını beklenenin çok üstünde artırdı.
 
 
Kürt ve Sunni bir ailenin ferdi olan Av. Ali Acar, Adıyaman nüfusuna kayıtlıdır. Anne tarafından Malatyalı olan Acar, Urfa’dan evlidir. Sultangazi ilçesinin demografik yapısına baktığımızda Adıyaman birinci, Malay’a ili ikinci sıradadır. Sultangazi ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu nüfusunun yoğunlukta yaşadığı bir ilçedir.
 
 
2014 yılından bu yana bir an olsun siyasetten kopmayan, gecesini gündüzüne katarak Partisini her alanda ileriye taşıma gayreti içerisinde olan Av. Ali Acar Sultangazi gibi zor bir ilçenin bulunmaz belediye başkan adayıdır. Av. Ali Acar ile Sultangazi kazanıla bilinir. Bundan dolayı Av. Ali Acar, CHP'nin en ciddi adayıdır. 
 
 
Sultangazi ilçesinde seçmen profiline baktığımızda 40 bin Adıyaman, 30 bin Malatyalı seçmene sahiptir. Kürt ve Sunni bir kimliğe sahip olduğu için Adıyaman, Malatya ve Urfa seçmeninden önemli oranda oy alabilecek kapasiteye sahiptir.
 
 
Aileden Cumhuriyet Halk Partili olan Av. Ali Acar’ın Babası Aziz Acar, 10 Yıla yakın bir süredir Adıyaman Gerger ilçesinin CHP İlçe Başkanlık görevini yürütmekteydi.
 
 
 
Av. Ali Acar’ın tecrübe ve tanınırlığı Sultangazi’de başarıyı beraberinde getirecektir. Hem Sunni, hem Kürt ve hem de Alevi oylarını alabilecek tek adaydır. Kendisiyle, ailesiyle, partisiyle ve toplumla barışık tek adaydır. Başarı Av. Ali Acar ile gelecektir. Ben buna inanıyorum.
 
 
Sultangazi İlçesi zor bir ilçedir bugüne kadar % 60 oy alan AK Parti’nin kaybetmesi, CHP’nin bu seçimde zaferle çıkması doğru bir adayla mümkün olabilir. Her kesimden oy alabilecek tek aday bence Av. Ali Acar’dır.
 
Av. Ali Acar’ın misyonu ve vizyonu Sultangazi Belediye Başkanlığı için yeterli donanıma sahiptir.
 
Evli ve üç çocuk babası olan Av. Ali Acar, İstanbul’da saygın bir iş insanıdır.  İyi derecede İngilizce, Rusça, Arapça ve Romence bilen Av. Ali Acar, Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu ve Anadolu Konfederasyonu ANA-KON Başkan Vekilidir.  
 
 
 
 

 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat