Av. Ali Acar, Pir Sultan Abdal Derneği Gazi Şehitleri Cemevi'ni Ziyaret Etti

Okunma: 16943
Sultangazi 19 Aralık 2023 03:37
Videoyu Aç Av. Ali Acar, Pir Sultan Abdal Derneği Gazi Şehitleri Cemevi'ni Ziyaret Etti
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ali Acar, Pir Sultan Abdal Derneği Gazi Şehitleri Cemevi'ni ziyaret etti.

Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarette Pir Sultan Abdal Derneği Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Ferhat Aktaş’ı makamında ziyaret eden Av. Ali Acar, Gazi Şehitleri Cemevi hakkında bilgi aldı. Alevi canların ibadet hanesi olan Cemevlerinin ibadet hane olarak tanınmaması ve bu ibadet hanelerin güvence altına alınmaması büyük bir eksikliktir diyen Acar, zaman kaybetmeden Alevilerin hak ettiği hakların kendilerine iade edilmesi gerektiğini söyledi.



Av. Ali Acar, ziyarette şunları söyledi. “Eşit yurttaşlık hakkını savunan, demokrasiyi özümseyen, özgürlükleri önemseyen bir kitleden söz ediyoruz. Asırlardan bu yana Alevi Canlarımız hep ötekileştirilmiş, yok sayılmış ve görmemezlikten gelinmiştir. Bu kötü ve pervasız gidişe dur demek, yanlışın karşısına dikilmek inanç merkezlerin olduğu kadar sivil toplum kuruluşların da görevidir” dedi.



Pir Sultan Abdal Derneği Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Ferhat Aktaş ise şunları söyledi. “ Bizim gerçek siyasilere, gerçek demokratlara ve gerçek yurtseverlere ihtiyacımız var. Bugüne kadar bu saydığımız kimlikte kimselerle karşılaşmadık. Gerek İktidar Partisinde gerekse ana muhalefet partilerinde çözüm odaklı projelere rastlamadık. Biz inanç kurumları kendi yağımızda kavrulmayı göze aldık. Alevi canların desteği ile ayakta kalmaya gayret ediyoruz. Nazik ziyaretlerinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ali Acar’a çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar diliyorum” dedi.




 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat