Av. Ali Acar: En Doğru Belediye Başkan Adayıdır

Okunma: 41373
Sultangazi 3 Aralık 2023 03:11
Videoyu Aç Av. Ali Acar: En Doğru Belediye Başkan Adayıdır
A
a

Yaklaşan yerel yönetim seçimleri öncesi Aday Adaylık başvurularında sona gelinirken, doğru bir Belediye Başkan adayını belirlemek çok önemlidir.

Sultangazi’de  Siyasi Analiz Haydar Sürgeç

İllerde, ilçelerde ve beldelerde Belediye Başkan Adayın daha fazla ön plana çıkması çok doğaldır. Çünkü yerel yönetim seçimleri genel seçimlerden farklıdır. Seçilecek adayın Parti emektarı olması birinci kuralken iletişim becerisi, geleceğe dair projeler, ideoloji ve hemşericilik, seçmenin tercihinde etkili olabilmektedir.
 
 
Dürüst, mütevazi kişiliği, siyasi ahlakı ve halkla bütünleşmesiyle sadece Adıyaman’a ve Sultangazi’ye değil, halka mal olmuş bir siyasetçi olan Av. Ali Acar,  Sultangazi ilçesi için önemli bir siyasi kimliktir.
2014 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Adayı olan ACAR,  2018 yılında yapılan CHP İstanbul İl Kongresinde İl Başkan Yardımcılığına seçildi.
 2018’de milletvekili genel seçimlerinde CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığından istifa ederek partisinin vekil çıkaramadığı memleketi Adıyaman’da inisiyatif alarak CHP Milletvekili Aday Adayı oldu.
 
Birçok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik ve çalışmalar yapan ACAR, 2012 yılında kurulan Adıyaman | Gergerliler Federasyonu ( ADIGER-FED) kurucu başkanı ve halen yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Bununla birlikte 10 il federasyonun bir araya gelerek kurduğu Anadolu Konfederasyonu ( ANA-KON) kurucular kurulunda görev alan ACAR, Helen Anadolu Konfederasyonu Başkan Vekili  görevini yürütmektedir.
Av. Ali Acar, tüm kesimler  mütedeyyin ( dindar) , sol, sosyal demokrat  kitlelerin oyunu alabilecek sevilen, sayılan ve halkın içinde olan, halkın kendisi kıymetli bir siyasetçidir. 
 
 
2014 Yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi’de Belediye Başkan Adayı gösterilen Av. Ali Acar, toplum tarafından bilinirliği olmayan genç bir siyasetçi olmasına rağmen ilçede %24 oy oranı ile ilçe tarihinin en iyi oy oranını yakalayan aday oldu.

Seçimde yaşanan bir çok olumsuzluklara rağmen elde edilen başarı ile  halen tüm CHP Sultangazi örgütünün belleklerinde yaşıyor.
 
Av. Ali Acar’ın Sultangazi ilçesinde 2014 yılında yaptığı saha çalışmaları ile taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayarak, partisini çekim haline getirdi.

Davranışlarındaki mütevazi kişiliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı, üretkenliği, geleceğe dair ortaya koyduğu projeler ile seçmenin tercihinde çok etkili oldu.
 
“Biz Sultangazi’de yaşayan 500 bin kardeşiz ”,”hepimiz biriz”  ve “ötekisi olmaya bir Sultangazi” sloganlarıyla, halen gönüllerin başkanı olan Av. Ali ACAR, yakın zamanda yaptığı bir paylaşımla  “Sultangazi yarım kalmış bir SEVDAMIZIN adıdır” diyerek çıktığı bu yeni yürüyüşte adaylık sinyali vermiş gibi oldu.
 
 
 
Yerel seçimlerde Seçmenin tercihine yön veren en önemli faktör, adayın sergilediği imajdır. Seçim beyannamesine koyduğu geleceğe yönelik projelerdir. Halkın refahı ve mutluluğuna yönelik atacağı adımlardır. Seçmen üzerinde bıraktığı etkidir. Toplum içerisindeki davranış biçimidir. Hem kendisiyle hem de toplumla barışık yaşamasıdır. 
 
 
 
Yerel seçimlerde seçmen Parti’den çok,  adayın durumuna bakarak oy veriyor. Adayın ortaya koyduğu ve koyacağı projeler halka verdiği güven çok önemlidir. Av. Ali Acar, bu güveni verecek en önemli aday olacaktır.
 
 
 
Yerel yönetim seçimlerinde demografik yapı dolayısıyla ittifak kurulması halinde ilçede en iyi oy alabilecek adayların başında gelir. ACAR, Sultangazi’de diğer siyasi partilerle bir araya gelme ve bir arada çalışılabilecek en tecrübeli siyasi figürdür. Partideki siyasi kariyeri ve siyasi birikimi ile halktan en iyi oyu alabilecek en doğru aday alçağını belirtmek istiyorum.

Şayet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kazanmak ve iktidar olmak iddaası varsa   Sultagazi halkını demografik yapını  dikkate almalı ve sahanın bilinen yüzü Av. Ali ACAR ‘ı adaylaştırmalıdır.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat