Altunay, Habipler Cemevi’nde Oruç Açtı

Okunma: 1833
Sultangazi 3 Ekim 2016 23:52
Videoyu Aç  Altunay, Habipler Cemevi’nde Oruç Açtı
A
a

Sultangazi Belediyesi, Muharrem Ayı’nın başlamasıyla birlikte Muharrem orucu tutacak vatandaşlara, inançlarının gereğini huzurlu bir şekilde yerine getirebilmeleri için bir dizi hazırlık çalışması yaptı. Bu organizasyonlardan bir tanesi de Sultangazi yeni Habipler Mahallesi Cemevin’de gerçekleştirildi.

Muharrem Ayı nedeniyle Sultangazi Habipler Mahallesinde bulunan Cemevi’nde oruç açma yemeği verildi. Vatandaşlar dini törenle birlikte oruç açma yemeğine dua ile başladı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın katkıları ile verilen oruç açma yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı.


 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkan Yardımcıları Z. Rana Danışman, Mehmet Erdönmez, Hakan Ceylan, Fevzi Dülger ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alevi Dedesi Haydar Özer’in yemek duasıyla başlayan oruç açma yemeğine beklenenin üzerinde vatandaş katıldı.


 

Dik Duruş Sergilemeliyiz

 
İnsanlığın kanayan yarası Kerbela’nın acısı ve yas yemeğini paylaşmak üzere Cemevi’nde canlarla bir arada olduğunu dile getiren Başkan Altunay, hoşgörünün varlık nedeni olan Hacı Bektaş Veli felsefesinden yaşamı boyunca yararlandığını kaydetti. Ülkeyi bölme anlayışında olan insanlara karşı dik duruşa açık gereksinim duyulan bir dönemden geçildiğini kaydeden Başkan Altunay, “15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine karşı sağcısı, solcusu, Alevisi, Sunisi hep birlikte göğüs gerdi. Bütün dünya buna tanıklık etti. Kardeşliğimiz daim olsun tutuğunuz Orucunuz kabul olsun” dedi.


 

Bizleri Onurlandırdınız

 
Sultangazi Habipler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış, gayret ve çabalarından dolayı, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a teşekkür etti. “Bugünkü oruç açma yemeğini Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, üstlenmiştir. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyor Başkanımıza ve beraberindeki belediye başkan yardımcılarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.




 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat