Adıyamanlılar İftar Çadırına Sığmadı

Okunma: 4319
Sultangazi 9 Haziran 2016 02:29
Videoyu Aç Adıyamanlılar İftar Çadırına Sığmadı
A
a

Sultangazi Belediyesi, “Dünya Müslümanları Sultangazi’de” sloganı ile başlattığı Ramazan etkinlikleri kapsamında Adıyamanlılara iftar verdi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Adıyaman’a özgü yerel lezzetler ile iftar yapıldı.

Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimini dünya Müslümanlarıyla paylaşıyor. “Dünya Müslümanları Sultangazi’de” sloganı ile düzenlediği Ramazan etkinliklerinde 15 ülke temsilcileri Sultangazi’nin konuğu oluyor.
 
Sultangazi Belediyesi ev sahipliğinde her gün farklı bir il kendi kültürünü bu etkinlik alanında sergileyerek iftar sofrasında buluşuyor. Adıyaman İlini temsilen birçok dernek bu iftar sofrasında bir araya gelerek muhteşem bir etkinliğe imza attı. İftar sofrasında bir araya gelen dernekler şunlardı.



Programa Bu Dernekler Katıldı

 
Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( GADER), Adıyaman Federasyonu, Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği ( AKYAD), İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfte ve Sanatkarlar Yardımlaşma Derneği, ( ÇİĞDER ),  Düdan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sincik Gönüllüleri Derneği, Çelikhanlılar Derneği, Canbeyler Derneği, Pınar Başı Derneği, Drejan Derneği, Mırtanlılar Aşireti, Menalar Aşireti, Dünya Gençlik Derneği, ADIGENÇ Derneği, Karadut Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Koçtepe Derneği, Adıyaman Genç İş Damları Derneği, Eski Taş Derneği, Besnililer Derneği, Gölbaşı Derneği, Esenler Adıyamanlılar Derneği, Başakşehir Adıyamanlılar Derneği, Güngören Adıyamanlılar Derneği, Gürgenliler Derneği, Akdoğan Derneği, Drejanlılar Derneği, Sutepe Derneği, Dumlu Derneği, Pılış Derneği, Karaman Derneği, Çobanpınar Derneği, Sıra Kaya Derneği, Adalı Derneği, Sakız Köy Derneği, ADİL-EV VAKFI, Sincikliler Derneği, Gürgenli Derneği, Yusufhanlılar Derneği, Taşkale Derneği, Küçükköy Besnililer Derneği, Cimik Derneği, Gerger Doğanlıtaş Derneği, Teşikan Derneği ve Misafir dernek olarak Sultangazi Erzurumlular Derneği katıldı.


 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkanın sevgili eşi İlknur Altunay, Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sultangazi Gençlik Kolları Başkanı Onur Uygun, Dünya Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Acar, Adı Genç Derneği Başkanı Bekir Akgül, Sultangazi AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları Mehmet Kavak, Halil Poyraz başta olmak üzere çok sayıda meclis üyesi, ilçe yöneticisi ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.


 

Mehmet Kavak, Ayakta Alkışlandı

 
Etkinlik alanını hınca hınç dolduran davetliler açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Sultangazi AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak’ı ayakta alkışladı. 1500 kişilik iftar sofrasında hemşerilerine seslenen Sultangazi AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak, “  İlçemiz gelişip büyüyor ama kaybolan komşuluk ve hemşerilik ilişkilerimizi geliştirebilmek için aynı sofrayı paylaşma gayretini sürdürüyoruz. Sizlerle bu sofraları paylaşarak Ramazan’ın bereketini paylaşıyor, birlik ve beraberliğimizi geliştiriyor, kardeşliğimizi pekiştiriyoruz” dedi.


 

İlçemiz Büyüyor İlişkiler Zayıflıyor

 
Sultangazi AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak, çok sayıda Adıyamanlıyı bir araya getiren iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Toplumda sosyal ilişkilerin zayıfladığına değinen İlçe Başkan Yardımcısı Kavak, iftar sofralarının kaynaştırıcı yönüne dikkat çekti. Kavak, İlçemiz gelişip büyüyor ama kaybolan komşuluk ve hemşerilik ilişkilerimizi geliştirebilmek için aynı sofrayı paylaşma gayretini sürdürüyoruz. Sizlerle bu sofraları paylaşarak Ramazan’ın bereketini paylaşıyor, birlik ve beraberliğimizi geliştiriyor, kardeşliğimizi pekiştiriyoruz.


 
İlçemiz ve Dünya ne kadar büyürse büyüsün, bu ilişkilerimizi geliştirmek için bu mübarek ayda, ilçemizde bulunan mekanlarda aynı sofrayı paylaşmak dileğiyle yola çıktık. Birçok hemşerimizin sofralarını ve bereketini paylaşıyoruz” dedi.


 

Ramazanın Bereketini Birlikte Paylaşıyoruz

 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan’ın bereketini birlikte paylaşmanın bahtiyarlığını yaşıyorum diyerek konuşmasına şöyle başladı. “ İstiyoruz ki bu gönül sofralarımızda yalnız olmadığımızı, binlerce komşumuzun ve hemşerimizin olduğunu hatırlatalım istedik. Birlikte olmak anlayışıyla bu sofraları kuruyoruz. Bu gönül sofraları yeni dostluklara neden olacak” dedi.


 

Ramazan Nefsi Terbiye Etmek İçin Bir Fırsat

 
Altunay, Adıyamanlılarla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Ramazan’ın nefsi terbiye etmek için eşsiz bir fırsat olduğunu ifade etti. Ramazan’da dünyanın her tarafındaki insanların sıkıntılarını düşünmek ve onlara yardımcı olmak gerektiğini belirten Altunay, Ramazan etkinlik alanını hınca hınç dolduran Adıyamanlılara teşekkür” etti.


 
İftar programının ardından bu anı ölümsüzleştirmek için hatıra resimler çekildi. Ardından “Dünya Müslümanları Sultangazi’de “ stantları gezildi. Ardından birçok dernek yöneticisi ile birlikte Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan Çataldan Ketfe Hatay’dan Künefe yiyerek ağızlarını tatlandırdı. Daha sonra etkinlik alanında bulunan otağ çadırında sıcak çaylar yudumlandı. Gecenin geç saatlerine kadar etkinlik alanında kalan grup, başka bir gün yeniden buluşmak üzere alandan ayrıldı.  

   


 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat