Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonun'dan Basın Açıklaması

Okunma: 9768
Sultangazi 25 Ekim 2023 00:56
Videoyu Aç Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonun'dan Basın Açıklaması
A
a

Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu (ADIGER-FED) Genel Başkan Av. Ali Acar Başkanlığında toplandı. Önemli gündem maddelerinin masaya yatırıldığı toplantıda çok sayıda dernek hazır bulundu.

Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu 24. 10. 2023 Salı günü gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında aşağıdaki metni kaleme almış ve tüm kamuoyunun bilgisine sunma ve aydınlatma gereğini duymuşlardır.
 

 
BASINA ve KAMUOYUNA

Birlikteliğin olduğu istişarede hayır vardır.

İlkini Adıyaman Valiliği tarafından Feshanede organize edilen ve tüm Adıyaman menşeli derneklerin katılım sağladığı Adıyaman tanıtım günleri 3. kez Adıyaman Federasyonu tarafından organize edileceği söyleniyor .

Bizler Adıyaman Gergerliler  federasyonu ( ADIGER-FED) olarak başından beri  ortaklaşa organize isteğimizi, iletmemize rağmen, Adıyaman federasyonu tarafından İsim hakkı bizde denilerek, bu haklı talebimiz  red ediliyor .

Oysa İstanbul’da 100 yakın Adıyaman adına faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu var.



Halkımızı içermeyen bu büyük etkinliğinin içeriğini, konusunu ve tarihini ancak ilan edildiğinde haberdar olabiliyoruz. 

Hepimiz Adıyaman söz konusu olduğunda en az onlar kadar sorumlu ve en az onlar kadar sevdalıyız . Bilgilendirme ve istişareden yoksun; tekçi yaklaşımla alınan kararların Adıyamanı büyütmediğini olsa olsa küçülteceğini görüyor ve biliyoruz. 



Adıyaman varlığında söz sahibi 100 yakın derneği görmezden gelen, federasyon olarak bizi yok sayan,   asrın felaketini yaşayan Adıyaman ilimizin sorunlarına ışık ve çözüm aramayan bir kurumun Adıyaman’ı biz  temsil ediyoruz denilerek,  Adıyaman Tanıtım günlerini organize etmelerini kabul etmiyoruz.



Bizi biz eden değerleri keyfi ve istikbali için yorgan yapanları kabul etmiyoruz.

Huzurun ve barışın kenti ismi ile özdeşleşen ilimiz, asrın felaketi ile harabe olmuşken, temel yaşam ihtiyaçları; barınma, gıda, giyinme ve temiz suya  ulaşmada ciddi sıkıntılar varken; enkazların  yerde , acıların taze  olduğu biz zamanda buna dair bir gündem ve  çözüm çabaları  gerekirken, birilerinin Adıyaman adı üzerinde rant, çıkar ve siyasi nüfuz hesapları yaparak ADIYAMAN’ı küçük düşürmelerini ve TANITIM GÜNLERİ yapımalarını kabul etmiyoruz.

Bu açıklamalar ışığında Adıyaman Gergerliler Federasyonu ( ADIGER-FED) olarak TANITIM GÜNLERİNİ katılmıyor ve boykot ediyoruz.  Kamunun bilgisine saygıyla arz ederiz.

                            ADIGER-FED BAŞKANI
                                       Av. Ali ACAR
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat