Acar, Şah Hatayı Cemevi'ni Ziyaret Etti

Okunma: 3125
Sultangazi 19 Aralık 2023 01:44
Videoyu Aç Acar, Şah Hatayı Cemevi'ni Ziyaret Etti
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ali Acar, İlk olarak Merkezi Sultangazi 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner'i ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret birlik ve beraberlik mesajlarıyla taçlandırıldı.



Bu ziyaretin dostluk ziyareti olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ali Acar, “ Cem evlerinin inanç merkezi olarak kabul edilmesi ve anayasal güvence altına alınması bizim tek dileğimizdir. Biz eşit yurttaşlık hakkı ve inanç özgürlüğü isteyen sosyal demokrat bir çizgiyi temsil ediyoruz. İnsanlara insanca değer verilen, insanlara insanca muamele edilen bir yaşamı özlüyoruz. Alevi dostlarımız bizim öz kardeşlerimizdir. Cemevleri onlar için kutsal mekanlar ise bunu kabul etmek zorundayız” dedi.



Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. “ Biz siyaset üstü inanç kurumlarıyız. Kim bu ilçeye faydalıysa Allah ona Belediye Başkanlığını nasip etsin. Bizim tek derdimiz özgürce inancımızı yaşamaktır. Biz cem evlerimizde özgürce ibadet yapmak istiyoruz. Ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Allah Belediye Başkan Aday Adaylığınız hayırlı kılsın. Çıkmış olduğunuz bu yolda sizlere başarılar diliyorum” dedi.
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat