MHP bedel ödeyenlerin partisi

Okunma: 4431
Genel 24 Haziran 2016 16:12
A
a

MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel ile Sultangazi Belediyesi Ramazan etkinlik alanında bir araya geldi.

Ülkücü camianın yakından tanıdığı bir isim olan Erdem Karakoç 10 Temmuz’da yapılacak MHP kongresi öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karakoç “MHP bedel ödeyenlerin partisi. Bir dava partisi. Davası olanlar yollarına devam edecekler” dedi.

İşte o açıklamalar;

10.Temmuz’da yapılacak olan MHP kongresi ile ilgili görüşleriniz nedir?

Genel Başkanımızın ve MYK’nın çağrısıyla genel başkanlık MYK ve tüzük le ilgili oylama yapılacak. Milletimiz için hayırlısı olacak.  Tabanımızın bir kısmı 1Kasım seçimleriyle ilgili yönetimdeki arkadaşlar la ilgili farklı bir yöntem ortaya koydu.  MHP’nin iç mekanizmaların da aramak yerine dış mekanizmaları zorlayacak şekilde bir çaba sergilediler. Yasal olarak hakları. Fakat etik olarak hakları değil. Çünkü bizim 17 il başkanımız Genel başkanımızı mahkemeye vermiş. Hem il Başkanı olarak kalacaksın hem de mahkemeye vereceksin.
Biz ne yapmak zorunda kaldık il Başkanlarımızı görevden almak zorunda kaldık. Genel Başkanı mahkemeye verip alt bir birimde görev yapmak mümkün değil.

10 Temmuz’da da ülkücü irade diyoruz. MHP bedel ödeyenlerin partisi. Bir dava partisi. Davası olanlar yollarına devam edecekler.
İhale alamadık, çocuğum işe giremedi, tayin yaptıramadım endişesi taşıyan arkadaşlar da yeniden bir düşünecekler.

7 Haziran seçimlerinde vekil seçilenler, 1 Kasım seçimlerinde vekil seçilemeyince bir cephe oluşturdular diye bilirmiyiz?

Evet, onlar bir cephe, eski milletvekilleri bir cephe. Şimdi siyasette beklentisi olan kişilerin beklentisi olmayınca, bizden farklı bir beklentisi olması kadar doğal bir şey olamaz.

Oktay Vural’ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Oktay Vural da bizim arkadaşımız. Mevcut kongreye gidişle ilgili net bir açıklamasını görmedim.Oktay beyin tam olarak ne yapmak istediğiyle ilgili bir kamuoyuna bir açıklaması yok.Acaba düz bir milletvekili olarak yoluna devam mı edecek ya da farklı bir tutum mu belirleyecek hep beraber göreceğiz.


10 Temmuz’da yapılacak olan kongreden sonra ikinci bir parti çıkar mı?

Kongreden ikinci bir parti çıkmaz. Kongre de farklı düşünce içerisinde bulunan arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere teşkilatımız ikinci partiye sıcak bakmaz.
MHP davasında, ülkücü hareket davasında, ülkü ocaklarında, ülkücü hareket kuruluşlarında, MHP dışında bir oluşumu asla kabul etmez.
Profesyonel futbolcu konumunda olan arkadaşlar da yeni bir takım kurmak yolunda hareket edebilirler. Bizler amatör ruhla mücadele ederek yolumuza devam ediyoruz.

Küçüklüğümde hatırlıyorum Galatasaray’da büyük Mehmet diye bir oyuncu vardı. İyi mücadele eder ve çok iyi oynardı. Bir gün Fenerbahçe’ye transfer olmuş. Nereden çıktı bu transfer olayı derken, dediler ki profesyonel futbolcularda bu normaldir. Bugün adaylar içinde istikbalini yeni bir parti içinde değil de mevcut bir siyasi partilerin içinde siyaset yapacaklarını düşünüyorum.

MHP’de lider bırakmadan lider bırakılmaz düsturu vardır. Lideri bırakanlar için ne düşünüyorsunuz?

Demokrasi içerisinde mücadele eden bir partiyiz. Olağan kongrede her türlü talep olabilir. Daha önce Koray Aydın, Ramiz Olgun Genel Başkanlık için aday oldu.

Milliyetçi Hareketin Genel Başkanıyla yarıştılar. Buğun de Genel Başkanımız MHP’yi kongre partisi yapmayalım. Normal süreçte kongre yapalım. Kim aday olmak istiyorsa olsun. Kongrede yarışalım dedi. Bir kısım arkadaşlarımız hayır dediler. Biz şimdi istiyoruz dedi. Böyle olunca da Genel Başkanımızın aldığı karar bağlayıcı konumdadır.

Genel Başkanımız kimseye adaylık konusunda karışmaz ve ona oy verin, vermeyin diye bir söylemde bulunmaz.

Sultangazi MHP ilçe Başkanlığı Devlet Bahçeliye açık destek vererek dik bir duruş sergiledi. Bununla ilgili görüşleriniz nedir?

Ben MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu üyesiyim. Bende Yusuf Özel Başkanım gibi bize yakışanın Genel Başkanımıza baş eğdirmemek olduğunu düşünenlerdeniz. Dün olduğu gibi, Başbuğ Alparslan Türkeş’i nasıl yalnız bırakmadıysak, bugün de Milliyetçi Hareketin Genel Başkanını Dr. Devlet Bahçeli’yi yalnız bırakmamak resmi görevliler için bir adamlıktır.

Benim ve Yusuf Özel’inde eli işte gözü oynaşta olmaz. Ne dediysek o.Nerede durduysak o.
Bölücü örgüt mensupları gibi gündüz külahlı gece silahlı olmayız. Bir ortamdaki hali ile farklı bir ortamdaki görüşleri, farklı olan insanlardan değiliz.

Yusuf Özel Başkanımı kutluyorum. Özellikle görevinin başında olan bir ülkücünün, ülkücülüğün ötesinde bir mecburiyeti var. Genel Başkanını yarı yolda bırakmamak. Çalışma arkadaşlarını yarı yolda bırakmamak.
Yusuf Özel’in tavrını ülkücü olmanın, adam olmanın, teşkilatçı olmanın bir gereği olarak, verdiği karar doğrudur. Kendisini kutluyorum. 



1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat