Sultangazi ve Kırcaali Kardeş Şehir Oluyor

Okunma: 9209
Sultangazi 15 Şubat 2025 15:09
Videoyu Aç Sultangazi ve Kırcaali Kardeş Şehir Oluyor
A
a

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’un girişimleri ile Sultangazi ile Bulgaristan’ın Kırcaali şehri kardeş şehir oluyor. Başkan Dursun, Ramazan boyunca Bulgaristan ve Yunanistan’daki Türklerin olduğu şehirlerde iftar yemeği vereceklerinin müjdesini verdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, gönül bağımızın bulunduğu Balkan ülkelerine heyeti ile birlikte ziyaret gerçekleştiriyor.
 
Başkan Dursun’un Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün ile yaptığı görüşmeler neticesinde Sultangazi ve Kırcaali’nin kardeş şehir olması kararlaştırıldı.
 
Kırcaali ile Bağımız Gönül Bağı
 
Kırcaali Belediyesi ile iş birliği ve gönül birliği içerisinde olacaklarını belirten Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Sultangazimizde Bulgaristan kökenli vatandaşlarımız oldukça fazla. Osmanlı’dan izler taşıyan Balkan coğrafyasının en güzel şehirlerinden biri olan Kırcaali ile gönül bağımızı kardeş sehirle pekiştirmekten dolayı mutluyuz. Her daim Balkan ülkesi komşumuz Bulgaristan ile iyi ilişkiler içerisinde olduk, bugün de Kırcaali halkı ile ikili ilişkilerimizi güçlendirmek adına iş birliğimizi resmileştirdik.” dedi.
 
Ramazan Ayı Boyunca İftar Sofraları Kurulacak
 
Ramazan ayı Boyunca Bulgaristan ve Yunanistan’da iftar sofralarının kurulacağını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Kırcaali başta olmak üzere Türklerin yoğun olarak yaşadığı Balkan topraklarında Ramazan boyunca iftar sofraları kuracağız. Ramazan’ın manevi atmosferini buradaki kardeşlerimizle birlikte yaşayacağız” dedi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat