Kongrede Açılış Konuşmasını Ünal Yaptı
Sultangazi Giresunlular derneğinin kongresinde açılış konuşmasını Sultangazi Mal Müdürü ve aynı zamanda İstanbul Avrupa Yakası Elazığlılar Dernek Başkanı Aydın Ünal yaptı. Ünal yapılacak kongrenin başta sultangazi’de yaşayan Giresunlular olmak üzere Dünyanın dört bir tarafında yüreği Giresun için atan tüm Giresunlulara hayırlı olsun temennisinde bulundu. Derneğin önemine de vurgu yapan Ünal aidatlar konusundaki hassasiyetini vurgulamadan geçmedi.
Ada Giresunlular Ortak Akıla Hareket Etmelidir
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı, Sultangazi Giresunlular Dernek Kurucusu, Abdurrahman Ada, Özelde Sultangazi, genelde tüm Türkiye’de yaşayan Giresunluları kucaklayan, onların sevinçlerine ve üzüntülerine ortak olan bir anlayışın temsilcileri olmalıyız. Dernekçilik bakış açımız bu noktaya hitap etmeli, geleneklerine, göreneklerine, sosyal ve kültürel yapısına aşık bireylerin yetiştirilmesinde dernekler öncü ve önderlik görevini yerine getirmelidir” dedi.
Altunay, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Erkekler Masaya Yatırılmalı
Geçtiğimiz günlerde birçok etkinlikle kutlanan 8 Mart Dünya kadınlar gününe atıfta bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 8 Mart Dünya kadınlar gününde kadınlara eziyet eden, onları sokak ortasında katleden, onlara hor gözle bakan içimizdeki erkekleri masaya yatırmalıyız. Kadınlarımıza bu eziyeti, bu zulmü reva gören insanlık dışı uygulamalarla kadınları yok sayan anlayışla mücadele edilmelidir” dedi.
Kendir Yeniden Başkan Seçildi
Mustafa Kendir kongre öncesi yaptığı konuşmasında konuklarına ve üyelerine şöyle seslendi. “Sultangazi Giresunlular Derneği denince akla hoşgörü, saygı ve sevgi gelmektedir. Herkesin malumu olduğu üzere Dernekçilik anlayışı mevcut imkanlar, şartlar ve anlayışlar gereği günümüzde her ne kadar dar bir alana hapsedilse de, asıl amacı algılandığında bir toplumun temel ihtiyaçlarının başında gelmektedir.
Tarihler boyunca geleneklerini korumuş ve örf ve adetlerine bağlı bir yaşam felsefesi olan toplumlarda günümüz şartlarında var oluş argümanlarından biridir. Dernekçilik insanda bireysel kazanımların toplumsal paylaşıma dönüşmesini, ortak yaşamı örgütler. Düğünlerde, gecelerde, eğlence günlerinde, pikniklerde ve cenazelerde etkin rol oynamaktadır. Günümüzde de insanların bir araya gelerek oluşturdukları topluluklar Dernekleri oluşturur.
Kapılarını belli periyotlarla üyelerine açan dernekler tabela dernekçiliğin ötesine gidemezler. Fakat sadece bu yönüyle var olmaya çalışan derneklerin ömrü kısa olmaktadır. Çevremizde örnekleri de çoktur. Kültürel çalışmalar, sanatsal faaliyetler, dayanışma alanının önemsenmemesi dernekçiliğin en büyük eksikleridir. Asıl olması gereken, temsil ettiği il veya ilçede tüm kollarını oluşturmuş, sistematik bir şekilde işleyişini hayata geçirmiş üyelerine güven veren bir anlayıştır. Dolayısıyla derneğin yönetiminden sonra, birimlerin oluşturulması şarttır.
Zaman her alanda ilerlemeyi gerektirir. Gelişim ve farklılık gerektirir. Dernekçilikte insanda karşılığı olması gereken etkinlik ve aktivitelerden gücünü alan ve ayakta duran bir güçtür. Bu gücün gelişimi tamamen verilen hizmetin tesir alanıyla sınırlıdır. Dernekçiliği güçlü ve uzun vadeli kılan birçok temel öğe vardır.
Temsil ettiği il, ilçe veya beldenin kendine has geleneklerini göreneklerini, sosyal yapısını, kültürel şekillenişini sosyal faaliyetlerini dernek çatısı altında kendi gençlerine ve çocuklarına öğretme sanatıdır dernekçilik. Bu bağlamda öncelikle bizden önce büyük emek ve gayretle bu derneğin çatısını oluşturmak için atılan önemli adımları önemsiyor, emeği geçen dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Bizin dernek başkanlığını yürüttüğümüz dönemde hiçbir kaygı ve kuşkuya yer vermeden tamamen gönüllülük esasına dayanan yönetim anlayışımızla örnek teşkil ettiğimizin altını çizmek istiyorum. Şeffaf bir yönetim anlayışının temelini atarak gelir ve gider bütçesini makul bir şekilde üyelerine izah eden bir konumdaydık. Birçok etkinliğe imza atarak Giresun’un sesini duyurmak yönünde Sultangazi ilçemizin sınırlarını aşarak İstanbul’a mal olmuş faaliyetler gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz faaliyetlerle kemençenin ve horonun sesini, fındığın bereketini, kirazın lezzetini çok iyi anlattığımız kanısındayım.
Her ayın son Perşembe gününü bu dünyadan göç etmiş, ahrete intikal etmiş ölmüşlerimizin ruhları için mevlitler okuyarak yâd ettik. İlçenin ileri gelen mülki ve idari amirlerini, hatta ve hatta milletvekillerimizi derneğimizde ağırladık. Konuklarımızın memnuniyetinin yanında Giresun’umuzla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Kongre günü gelip çattığında bu koltukların daha dinamik, daha genç arkadaşlara devredilmesi gerekliliğine inanarak kongrede yeni arkadaşlar alarak yolumuza devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımızda büyük bir heyecanla bizimle beraber yollarına devam ederek derneğimizi hak ettiği şekilde temsil edeceklerdir. Ben huzurlarınızda bu arkadaşlarımızı da kutluyorum” dedi.
Sultangazi Giresunlular Dernek Yönetimi şu isimlerden oluştu.
1: Mustafa Kendir
2: Erol Bekdemir
3: Enis Temel
4: Ahmet Demiray
5: Süleyman Çalışkan
6: Osman Gökali
7: Engin Akbaba
8: Ahmet Tütüncü
9: Cihan Kılıç
10: Selim Öztürk
11: Alparslan Uzundere
12: Birol Çalışkan
13: Bahattin Akkaya
14: Selahattin Tutkun
15: Mehmet Gündoğdu
Yedekler
Üstün Başoğlu
Köksal Demir
Muhsin Bekar
Halit Türkmen
Nuri Kalender
M. Şenol Saygılı
Osman Öner
Murat Parlak
Vahit Cihan
Cemalettin Çelebi
Denetleme
Altan Coşkun
Nihal Kurt
Recep Kendir
Yedek
Bahtiyar Memi
Bilal Çalışkan
Fazlı Abana