Sultangazi Belediyesi, ilçe sınırları içinde belirlenen alanların dışında kesim yapan ve kaçak kurban satışı yapanlara ceza kesti.
Sultangazi Belediyesi, ilçe sınırları içinde belirlenen alanların dışında kesim yapan ve kaçak kurban satışı yapanlara ceza kesti. Zabıta ekiplerinin sık sık denetim yaptığı ilçede kaçak kesim ve kaçak satış geçtiğimiz yıllara oranla oldukça azaldı.
Kurban bayramlarının alışıla gelmiş kurban kesim görüntüleri, geçen yıllara oranla oldukça azaldı. Gece saatlerinden itibaren Sultangazi ilçe sınırları içerisinde önlemler alan Sultangazi Belediye zabıta ekipleri, kaçak kesim ve kaçak kurban satışını en aza indirdi.
Kaçak kesime geçit verilmedi
Zabıta ekipleri, alınan önlemlere rağmen ilçe sınırları içinde belirlenen alanların dışında kesim yapan ve kaçak kurban satışı yapanlara ceza kesti. Zabıta Müdürü Serkan Sencar, ekipleri ile birlikte 120 farklı noktada denetim yaptı. Yapılan denetimlerde boş arazi ve sokak aralarında kurban kesenler tespit edildi. Tespit edilen vatandaşlara ise Kabahatler kanunu esasına göre ceza kesildi. Ceza kesilen vatandaşların savunması herkes kesiyordu, bizde kestik oldu. Bazı vatandaşlar duruma isyan etse de cezadan kurtulamadı.
"7 Bin 500 lira ceza kesiliyor"
Yapılan denetlemelere ilişkin bilgiler veren Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Serkan Sencar, " Zabıta olarak 24 saat dilimi üzerinden hizmet veriyoruz. Kaçak kesimlerle ilgili işlemler yapıyoruz. 120 kaçak kesimle ilgili işlem yaptık. Kaçak kurban satışı ile ilgili olarak İlçe Tarım müdürlüğünün yapacağı işleme göre 7 bin 500 lira ceza kesiliyor. Hayvanlar duruma göre idari cezanın yanı sıra kesime gönderilecek" diye konuştu.
"Ekiplerimiz sabahtan beri 120 uygulama yaptı"
Zabıta ekiplerinin ilçe genelinde yoğun bir denetim yaptığını belirten SultangaziBelediye Başkanı Cahit Altunay ise "Öncelikle vatandaşlarımızın kurban bayramını tebrik ediyorum. Allah kazasız belasız güzel bir bayram geçirmeyi hepimize nasip etsin. Tabi ki Avrupa yakasının en büyük kurban satış ve kesim yerinde sorunlarda bir o kadar büyüyor ve çoğalıyor. Ama ekibimizle birlikte üstesinden gelmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu anda 6 bin hayvanımız alandan kesim noktalarına çekildi. Araçlarla alındı. Tabi ki burada 25 bin 20 bin büyükbaş hayvan olduğunu düşünürsek 4 bin hayvanımız da o kesim çadırlarında bugün kesimleri gerçekleşecek. Şehir içinde de bir o kadar alan önceden tespit ettik ki yıkama yerleri olup olmadığına bakıldı. Bu anlamda da tedbirle alındı bazı hayvanlarımızda oralara nakledilmeye devam ediyor" dedi.
Kurban Bayramı'nda istenmeyen olayların önüne geçmek için çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekleyen Altunay," Atıkları almak için kamyonlarımız hazır bekliyor. Bu manada her hangi bir kirliliğe sebebiyet vermemek, o hoş olmayan görüntülere sahne olmamak adına da ekiplerimiz sabahtan beri şuanda 120 uygulama yaptı. Bir o kadar hayvanlarla ilgili de cezai işlem gerçekleştirildi. Yasak olan alanlarda bu kesimlerin önlenmesi için bu çalışmalar yapılıyor. Cezai işlemler mutlaka uygulanıyor ama ne kadar çok kesim alanınız varsa o kadar çok arazide ki kesimler azalır. Yani yanlış yerlerde bulunmamaları için biz belli yerleri bekliyoruz adeta. Akşamdan zabıta ekiplerimiz konuşlandı. Buralara getirilmesin kesilmesin diye de tedbirler alıyoruz. Kolay bir hasise değil ama minimize etmek için çabalıyoruz. Tabi ki ufak tefek hatalar olacak ama inanıyorum ki bu kadar çok hayvanın geldiği bir ilçede şu tedbirler alınmamış olsa herhalde hiç bir yere bakmak istemeyiz" şeklinde konuştu.