Boşanma davalrında kadın davayı açarsa nafaka isteyemez diye bilinir oysaki bunun nafakayı istemek ve hak etmekle bir ilgisi yoktur.Eşin nafakaya ihityacı varsa davayı kendisi dahi açsa nafaka bağlanır
·
Kız çocuk anneye, erkek çocuk babaya verilir diye bilinir
·
Velayet belirlenirken çocukların cinsiyetinden çok yaşları göz önünde tutuluyor. Yaşı küçük çocukların anne şefkatine ihtiyacı olduğu düşünülüyor ve erkek ya da kız olmalarına bakılmaksızın genelde velayetleri anneye bırakılıyor. 12 yaşını doldurmuş çocuklara kiminle kalmak istediklerinin sorulmasının zorunlu olduğunu da yeri gelmişken belirtelim.
·
Boşanma davalarında SMS içeriği istenebilir diye bilinir
·
Eşlerin cevabını en çok merak ettiği konulardan biri de bu. Aile Mahkemeleri’nde görülen davalarda eşin yapmış olduğu telefon görüşmelerinin ve gönderdiği SMS’lerin sadece tarihi, saati, hangi numaraya gönderildiği, operatör şirketlerden sorulabilmektedir. Mesaj içeriği öğrenilememektedir.
Erkeğin geliri yoksa nafaka vermez diye bilinir Butoplumda yanlış bilinir
Kadın-erkek eşitliği kanuna girdi ama bu nafaka konusunda Yargıtay hala farklı düşünüyor. Eğer erkek, askerde, cezaevinde değilse çalışmasa da nafaka ödemekle yükümlü tutuluyor.
: Diğer eş boşanmak istemezse dava uzar diye bilinir
Diğer eşin boşanmak istememesi davanın süresini hiç etkilemez. Açılan davada boşanma kararı verilmesi için boşanma sebeplerinin varlığının ispat edilmesi yeterlidir.
İki taraf da boşanma istiyorsa hâkim boşar
Eğer iki taraf da boşanmayı talep etmelerine rağmen, velayet, tazminat, nafaka, malların paylaşımı gibi konularda anlaşamıyorlarsa davalarına çekişmeli boşanma adı verilir. Bu davada iki taraf da boşanmayı istediğini belirttiği halde boşanma sebeplerini ispat edemezlerse hâkim davalarını reddedebilir.
·
3 yıl ayrı yaşarsak otomatik boşanılıyor
·
Eşler, her hangi bir boşanma davası açmadan, sadece fiili olarak ayrı yaşamaya başlamışlarsa, isterlerse 10 yıl ayrı kalmış olsunlar otomatik boşanmaları söz konusu değil.Bu saydıklarım halk arasında doğru bilinen yanlışlardır.Her dava kendine münhasırdır. Sevgili okurlarım lütfen boşanam davası açarken ya da davalı konumunda iseniz mutlaka uzamn bir boşanam avukatından yardım alnız maddi durumunuz yeterli değilse baraodan ücretsiz avukat talebinde bulununuz.Bu konudaki soru ve sorunlarınızı 0 532 508 90 45 nolu telefonuma
nevinomerogluQhotmail.com adresiem NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL FACEBOOK SAYFALARIMA VE ÖMEROĞLU HUKUK BÜROSU sayfama yöneltebilirsiniz .
· AVUKAT NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL (İSTANBUL BAROSU )