Anadolu Konfederasyonu ANA-KON 3. Olağan Genel Kuruluna Davetlisiniz

Okunma: 24119
Sultangazi 17 Eylül 2024 20:21
Videoyu Aç Anadolu Konfederasyonu ANA-KON 3. Olağan Genel Kuruluna Davetlisiniz
A
a

Anadolu'nun sivil toplum gücü, 21 Eylül 2024 Cumartesi günü İstanbul Dragos Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek olan Anadolu Konfederasyonu (ANA-KON) 3. Olağan Genel Kurulu'nda buluşacak.

 
2004 yılında bir platform olarak doğan ANA-KON, 81 ilin federasyonlarıyla istişare sonucu çalışmalarını sürdürdü. 2015'te ise 7 kurucu il federasyonunun ortak iradesiyle konfederasyon olarak yapılandı. Bugün, 11 il federasyonunun birleşiminden oluşan bu büyük yapı, Türkiye genelindeki sivil toplum örgütlerini federasyon çatısı altında buluşturma hedefiyle hareket ediyor. ANA-KON, ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarına çözüm odaklı projelerle katkı sağlamayı misyon edinmiş durumda.
 
ANA-KON, sivil toplumun gücüne inanarak oluşturduğu bu yapı sayesinde Türkiye'nin her bölgesine ulaşmayı başarıyor. Toplumsal dayanışma ve katılımcı demokrasi ilkeleri doğrultusunda hareket eden Anadolu Konfederasyonu, yerel sorunlara çözüm üretme konusunda sivil toplum örgütlerine rehberlik ediyor. Bu anlamda, 3. Olağan Genel Kurul, ANA-KON'un daha güçlü bir geleceğe adım atacağı bir dönüm noktası olarak görülüyor.
 
Genel kurul toplantısı sabah saatlerinde kahvaltı ile başlayacak ve ardından açılış konuşmaları ile devam edecek. Mevcut başkanın konuşması, ardından divan heyeti ve başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. ANA-KON'un güçlü geleceği şekillendirilirken, katılımcılar temennilerini ve önerilerini sunarak konfederasyonun geleceğine katkıda bulunacaklar.
 
Anadolu Konfederasyonu, sivil toplumun gücünü ve dayanışmasını yansıtan bu önemli etkinliğe tüm üyelerini davet ediyor. ANA-KON, Türkiye genelindeki sivil toplum örgütlerinin ortak sesi olmayı sürdürecek.
 
ANA-KON Başkanlığı İçin Av. Ali Acar İsmi Öne Çıkıyor
 
Anadolu Konfederasyonu (ANA-KON), yaklaşan genel kurulunda tek adayla seçime gitmeye hazırlanıyor. Sahadan alınan bilgilere göre, mevcut Başkan Vekili ve aynı zamanda Adıyaman / Gerger Federasyonu Başkanı olan Sn. Av. Ali Acar, konfederasyon başkanlığına aday gösterilecek isim olarak öne çıkıyor.
 
Av. Ali Acar, uzun yıllardır sürdürdüğü Başkan Vekilliği görevinde önemli projelere imza atarak, sivil toplum kuruluşları arasında köprüler kurma ve dayanışmayı artırma çabalarıyla tanınıyor. Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon çalışmalarında gösterdiği liderlik, konfederasyon başkanlığı için aday olarak gösterilmesinde etkili bir rol oynadı.
 
ANA-KON'un tek adayla yapılacak olan seçiminde, Av. Ali Acar’ın geniş bir destekle başkanlık görevine gelmesi bekleniyor. Konfederasyonun önümüzdeki dönemde de güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdüreceği ve Acar'ın liderliğinde yeni projelerle daha da büyüyeceği düşünülüyor.
 
Seçim süreci ve sonuçları ANA-KON camiasında merakla beklenirken, Av. Ali Acar’ın adaylığının, konfederasyonun gelecekteki vizyonuna önemli katkılar sunacağına dair genel bir kanaat hakim.


 
Anadolu Konfederasyonu ANA-KON 3. Olağan Kongresi'nin Yapılacağı Adres 

Adres: Orhantepe, Turgut Özal Blv. No:10, 34865 Kartal/İstanbul
Tarih: 21 Eylül 2024, Cumartesi
Saat: 10:00


 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat