Taşeron İşçiye Kadro Geliyor

Okunma: 816
Türkiye 4 Mart 2016 12:00
Videoyu Aç Taşeron İşçiye Kadro Geliyor
A
a

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 120-150 bin taşeron işçinin beklediği kadro çalışmasının tamamlandığını, yakında Meclis'e geleceğini belirtti.

Uzun süredir kadro bekleyen taşeron işçilere yönelik takvim netlik kazanıyor.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron konusunu çalıştıklarını ifade ederek, "Bu hafta içerisinde bu konuda bakanlık olarak çalışmalarımızı bir konuya getirdik. Asıl işlerde çalışanlarla ilgili kamuya alma konusunda yaptığımız çalışmada belli konuya geldik. Önerilerimizi hazırladık EKK ile paylaşacağız. Oradan da karar çıkacak. Kararları, Bakanlar Kurulu'na götüreceğiz. Bakanlar Kurulu'na sunulan öneriler kabul görürse geçiş düzenlemesiyle ilgili yasa taslağını Meclis'e sevk edeceğiz" dedi.
Taşeron işçilerle ilgili olarak 120-150 bin dediğini hatırlatan Ağbal, kabaca bir sayı hedefinin olmadığını kaydetti. Hali hazırda çalışanların geçişinin sağlanacağını dile getiren Ağbal, kamuya geçişi sağlanacak kişilerin taşımaları gereken şartlar olacağını ifade etti.
ASGARİ ÜCRETE ÇÖZÜM
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağbal, yılbaşından itibaren 1.300 TL olan asgari ücretten yapılacak 70 liralık kesintinin sorulması üzerine sorunun mutlaka tarife ile çözülmesinin gerekli olmadığını söyledi. Farklı bir çözüm üretilebileceğini ifade eden Ağbal "Sadece vergi tarifesi üzerinden konuşmak doğru olmaz. Çalışma Bakanı ile çalışıyoruz" dedi.
KIRMIZI ETTE KDV İNDİRİMİ
Kırmızı et fiyatlarındaki yüksekliğe ilişkin sektörün KDV indirim talebinin hatırlatılması üzerine Bakan Ağbal "Gıda fiyatlarıyla ilgili ne yapabilirizi çalışıyoruz. KDV kırmızı ette gündeme geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışmalarını bir yapsın gelsin, bakalım. İnşallah orada kapsamlı bir çalışmayı yapacağız" yanıtını verdi. Sektör temsilcileri ette alınan yüzde 8'lik KDV'nin sıfırlanmasının kilogram başına kıyma ve kuşbaşında 4-5 TL indirim olarak yansıyabileceği belirtiyor.
DAMGA VERGİSİ İYİLEŞECEK
Ağbal, Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılacağını kaydederek, "İstisnalar daraltılacak; çalışma aşağı yukarı bitti" dedi. Damga vergisi üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Ağbal "Birtakım iyileşmeler olacak" dedi.
EMEKLİYE PROMOSYON
Bakan Ağbal, emeklilere verilecek maaş promosyonla ilgili pazarlığın sıkı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Ağbal, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. Bankalar Birliği yönetimi ile önceki gün bir araya geldiğini aktaran Ağbal, "Bankacılık sektöründe rasyolar açısından Türkiye iyi bir noktada. Gözümüz gibi bakıyoruz. Rasyoların bozulmaması için titiziz
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat