Talimat verdim, o kafatasını bulun

Okunma: 463
Türkiye 9 Nisan 2016 14:34
Videoyu Aç Talimat verdim, o kafatasını bulun
A
a

Başbakan Davutoğlu, Mimar Sinan’ın 1935 yılında incelenmek üzere alınan kafatasını bulmak için çalışma başlattığını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da bugün Süleymaniye Camii bahçesinde düzenlenen “Medeniyetimizin Mimarı Sinan’ı Anlamak” konulu toplantıya katıldı. Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
“1935 yılında dünyada ırkçılığın temel ideoloji halinde benimsendiği dönemlerde Mimar Sinan’ın etnik kimliğiyle ilgili yapılan bir tartışma üzerine onun da Türk olduğunu ispat etmek için bir dönem önemli 3 isim maalesef Mimar Sinan’ın mübarek bedeninin bulunduğu türbeyi açarak bütün bu eserleri ortaya koyan beynin bulunduğu kafatasını ölçme cüretine kalkıştıkları bilinir.
 
Kafatası ölçümleriyle bir şey ispat etmek isterler kendilerince. Bu insan bedenine yapılan en büyük saygısızlıktır. Kafatası mezardan çıkartılır, incelenmek üzere götürülür. Daha sonra bir restorasyon esnasında bu mübarek uzvun geri konmadığı ortaya çıkar. Bu konuda epey bir çalışma var. Nerede olduğuyla ilgili rivayetler var. Tarihçilerin üzerinde durduğu bir husustur.
 
Başbakanlık Müsteşarımıza bugün görev verdim. Bu konuda bir inceleme başlatacağız. Mimar Sinan’ın bu mübarek bedeninin parçasını -kafatası demek bana ağır geliyor - bu tek parti faşizan yaklaşımlarını tarihe gömmedikçe Mimar’ın Sinan’ın İstanbul’un hakkını veremeyiz- elimizdeki imkanlarla DNA testleri yapmak üzere nerede ise o mübarek Mimar Sinan’ın parçasını inşallah bedeninin diğer parçalarıyla buluşturup en azından tarihimizdeki bu kara lekeyi silmek için adım atacağız.
 
En kapsamlı incelemeyi başlatma talimatını verdim. Düşünün o bu şehri bize bıraktı, biz onun vücudunu bile koruyamadık. Tarihimizin bu kara sayfası bir şekilde aydınlatılacak. Ve gereği yapılacak.”
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat