Suudi Arabistan Kralı, Ankara'ya Klozetini de Getiriyor

Okunma: 2801
Türkiye 11 Nisan 2016 10:23
Videoyu Aç Suudi Arabistan Kralı, Ankara'ya Klozetini de Getiriyor
A
a

Bugün Ankara'ya gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Selman, JW Marriot Otel'in kral dairesinde kalacak. Yüksek güvenlikli, bombaya dayanıklı çimentoyla yapılan odanın camları da kurşun geçirmez.

Suudi  Arabistan Kralı Selman bin  Abdülaziz,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak bugün  Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor.  Türkiye'den önce  Mısır'ı ziyaret eden Suudi Kralı'nın, ilişkilerin en alt düzeyde olduğu  Kahire'den  Ankara'ya bir mesaj getirip getirmeyeceği merak konusu.

KLOZETİNİ DE GETİRİYOR

Kral'ın  Ankara'da kalacağı Marriot Otel'de bir haftadır yoğun şekilde süren hazırlıklar tamamlandı. Otelde, Kral ziyaretine ilişkin özel çalışmalar günler öncesinden başladı. Kral Selman, beş ay aradan sonra kalabalık bir heyetle geleceği  Türkiye'ye tüm özel eşyalarını da kargo uçaklarıyla gönderdi. Suudi Krallar klozetten yiyeceklerine kadar pek çok ihtiyaç malzemesini de yanlarında getiriyor.

SARAY'A 1 KM UZAKLIKTAKİ OTEL 3 GÜNLÜĞÜNE KAPATILDI

Suudiler, Kral Selman'ın  Ankara ve  İstanbul temaslarında kullanılmak üzere onlarca  Mercedes, BMW ve  Audi marka lüks araçlar kiraladı. Selman için  Ankara'nın en lüks otellerinden biri olan  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na 1 kilometre uzaklıkta bulunan JW Marriot Otel, üç günlüğüne kapatıldı.

450 METRE, BOMBAYA DAYANIKLI, KURŞUN GEÇİRMEZ

Kral'ın kalacağı oteldeki güvenlik ve konaklamayla ilgili çalışmaları koordine etmek üzere bir hafta önceden 300 kişilik bir Suudi heyet  Ankara'ya geldi. Kral'ın özel ekibi oteldeki işleri tek tek en ince ayrıntısına kadar planladı. Selman, Marriot'un 450 metrekarelik Royal Griffin Suit olarak adlandırılan kral dairesinde kalacak. Yüksek güvenlikli, bombaya dayanıklı çimentoyla yapılan odanın camları da kurşun geçirmez.

ERDOĞAN, RESMİ TÖRENLE KARŞILAYACAK

Kral Selman,  Ankara'daki resmi temasları kapsamında Erdoğan tarafından  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ve Selman'ın baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Selman'ın temaslarında ikili ilişkilerin yanı sıra başta  Suriye'deki gelişmeler, mülteci meselesi, terör örgütleriyle mücadelede atılacak adımlar, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

MISIR'DAN DEVRALACAK

Kral Selman, 13 Nisan'da  Ankara'daki temaslarını tamamladıktan sonra 14-15 Nisan'da  İstanbul'da düzenlenecek  İslam İşbirliği Teşkilatı 13'üncü İslam Zirvesi'ne katılacak. Zirvede  Türkiye,  İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 2016-2019 dönem başkanlığını ilişkileri dondurduğu  Mısır'dan devralacak. 14-15 Nisan tarihlerinde  Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi yapılacak.  Mısır'da darbeyle yönetimi ele geçiren  Mısır  Cumhurbaşkanı Abdülfettah  El Sisi, uluslararası protokol gereği zirveye davet edilmişti.  Sisi'nin katılmayacağı zirvede  Mısır'ı Dışişleri Bakanı Samih Şükri temsil edecek.

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat