Sultangazi’de Okullarda İlk Zil Heyecanı

Okunma: 410
Sultangazi 19 Eylül 2016 19:02
Videoyu Aç Sultangazi’de Okullarda İlk Zil  Heyecanı
A
a

2016-2017 eğitim öğretim dönemi bugün başladı. Yurt genelinde 18 milyon öğrenci bugün okula giderken, Sultangazi’de de 110 bin öğrenci ders başı yaptı. Sultangazi Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere 11 farklı ebatta 600 bin defteri ücretsiz dağıttı.

2016-2017 eğitim öğretim dönemi ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Ülke genelinde 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. Sultangazi’de de 110 bin öğrenci, üç aylık yaz tatilinin ardından okula başlamanın heyecanını yaşadı.
Şehit Teğmen Ali Yılmaz İlkokulu’nda düzenlenen törene Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"MİLLETÇE BİR BÜTÜN OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK"

Törende konuşan Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, bu yıl okulların ilk haftasında 15 Temmuz temalı derslerin yer alacağını belirterek, “15 Temmuz’da bu vatan için tüm milletimizin bir bütün olduğunu tüm dünyaya gösterdik. 15 Temmuz’daki birlik beraberlik ve dayanışmayı her zaman sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

"BİZLER TEK SES, TEK YÜREK OLDUK"

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay konuşmasında 15 Temmuz’da ülkemizi bölmek isteyenlere karşı tek bilek olunduğunu belirterek, “Onlar bizi bölmeye çalıştılar ancak bizler tek ses, tek yürek olduk ve birbirimize kenetlendik. 15 Temmuz’da nasıl büyük bir millet olduğumuzu tarihe yazdırdık” dedi.

Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere başarılar dileyen Başkan Altunay, “Öğretmenlerimiz öğrencilerimize sahip çıkarak en iyiyi ve en güzeli öğretecektir. ‘Gelecek sizlerindir’ diyerek M. Kemal Atatürk’ün emanet ettiği nesle hizmet etmek en büyük ibadettir anlayışıyla bakıyoruz. Bu ulvi görevi yerine getiren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.  Konuşmasında eğitimin önemine de değinen Başkan Altunay, şunları söyledi:

“28 okul bitmiş, 9 okul da yılbaşına kadar temeli atılmış olacak. Sultangazi Belediyesi olarak hizmet verdiğimiz iki dönem sonuna kadar 50 okulun bitirilmesini hedefliyoruz. Eğitim önemlidir ve daha çok okul kazandırmak için çalışıyoruz. Okullar ve eğitimli nitelikli gençlerimiz Türkiye’nin kurtarıcısı olacaktır.”

"15 TEMMUZ RUHUNU YAŞATACAK GENÇLERİ YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir de konuşmasında darbeye milletçe karşı durulmasının önemine değinerek, 15 Temmuz ruhunu yaşatacak gençleri yetiştirmeyi umut ettiklerini söyledi. Demir, yeni eğitim öğretim döneminde öğretmen ve öğrencilere başarılı bir yıl geçirmelerini diledi.

Törenin ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve protokol üyeleri öğrencilere defter ve satranç takımı hediyelerini verdi. Sultangazi Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda 110 bin öğrenciye 11 farklı ebatta 600 bin defteri ücretsiz dağıttı. 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat