Şah Hatayı Cemevi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması

Okunma: 818
Sultangazi 13 Mart 2016 22:56
Videoyu Aç Şah Hatayı Cemevi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması
A
a

Merkezi İstanbul İli Sultangazi İlçesi A Caddesinde bulunan Şah Hatayı Cemevi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü büyük bir coşkuyla kutladı.

Nota 1 Düğün salonunda yüzlerce kadının katıldığı kutlamada davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Günün anlam ve önemine vurgu yapılan konuşmalar yapıldı. Birçok siyasi parti temsilcisinin katıldığı kutlamada bir birinden ünlü sanatçılar sahne aldı.


 
Programın sunuculuğunu üstlenen Şah Hatayı Cemevi gençlik kollarından Tuğçe Güner çok iyi bir performans sergiledi. Sunuma renk katmak için ünlü şairlerden dörtlükler okuyarak zenginleştirdiği program sunuculuğunda profesyonel sanatçıları aratmadı. 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününde açılış konuşmasını Şah Hatayı Cemevi Kadın Kolları Başkanı Necla Ünlü gerçekleştirdi.


 
Necla Ünlü, Kadınlarımız Artık Şiddete Maruz Kalmasın
 
Şah Hatayı Cemevi Kadın Kolları Başkanı Necla Ünlü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi. “Gün olmuyor sokak ortasında kadınlarımız şiddet görmesin. Gün olmuyor kadın eşi, sevgilisi tarafından öldürülmesin, gün olmuyor genç kızlarımız kadınlarımız cinsel istismara maruz kalmasın. İşte tamda bu süreçte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyoruz. Yaptığımız bu kutlamanın bir diğer amacı da bu insanlık dışı şiddete karşı durmaktır. Bu vahşice gidişatı lanetlemektir. Buradan yetkililere bir kez daha uyarıda bulunuyoruz. Kadınlarımıza karşı uygulanan şiddete karşı önlemler artırılsın. Caydırıcı önlemler alınsın” dedi.


 
Turan Güner Kadınlarımıza Uygulanan Şiddeti Nefretle Kınıyorum
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Gününüz kutlu yüreğiniz mutlu, umudunuz büyüyerek çoğalsın diyerek konuşmama başlamak istiyorum. Ama ne yazık ki kadınlarımızın karşı karşıya kaldıkları çirkinliği tüm açıklığıyla gözler önüne sererken, bu şiddet sarmalını nefretle, şiddetle kınıyorum. Hemen yanı başımızda Filistin’de ne savaş ne de sorun sona erdi. Müslüman Coğrafyada çatışmanın bulunduğu yerler Filistin. Irak ve Afganistan’la sınırlı değil. Bunların gölgesinde kalsa da, İslam coğrafyasının diğer parçaları Doğu Türkistan, Keşmir, Cezair, Tunus, Etiyopya, Burma, Moro, Çeçenistan, Libya, Nilorya, Suriye, Yemen, Özbekistan, Mısır, Sudan, Sri Lanka Cezayir ve daha pek çok bölgede savaş, çatışma ya da krizler sona ermedi, devam ediyor.


 
Ortadoğu Kan Gölü
 
İslam coğrafyası ya da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkelerin tamamı ya çatışmalar, ya ciddi iç sorunlar ya da rejim sıkıntılarıyla baş başa Bass modeli olarak kurulan baskıcı yönetimler ve monarşiler sebebiyle Ortadoğu ülkelerinin hemen hepsi demokratik hak ve özgürlükler sorunlarıyla karşı karşıya. İsrail’in Siyonist politikası süper güçlerin enerji ve denge politikaları sürdüğü sürece savaş, işgal, iç çatışma ve baskıların hakim olduğu bölgede sorunlar durulacak gibi görünmüyor. Bölgede Irak ve Filistin sorunu dünya klasikleri arasına girmiş durumda ve ayrıcalıklı bir konuma sahip. İslami gruplarla olduğu kadar, Hıristiyan Kıptilerle de sorunlu Mısır, uzun yıllar iç savaş ve İsrail işgali yaşadıktan sonra son olarak geçen yıl İsrail saldırısına uğrayan ve bu ülke ile Suriye arasında sıkışıp istikrar yakalayamayan Lübnan etnik unsurlar kadar İslami cemaatleri de sindiren, İsrail’e sürtüşme halinde, ABD’nin hedefi konumundaki Suriye gibi ülkelerin durumu Ortadoğu’nun daha uzun süre rahat göremeyeceğinin işaretleri. Milyonlarca Filistinli için mülteci kampı konumuna gelen Ürdün ise, Batıcı monarşiye rağmen demokrasi ve muhalefetin yeşermediği başka bir bölge konumundadır. İşte yaşanan küresel bu trajedilere görüldüğü üzere kadınlarımız hayatın her alanında şiddete maruz kalıyorlar. Bu 8 Mart kadınlarımızın şiddetten kurtulduğu, insanca değer gördüğü gün olsun diyor tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum” dedi.


 
Şaziye Aygül, Kadınlarımız Şiddet Sarmalında
 
Sultangazi MHP İlçe Başkan Yardımcısı Şaziye Aygül, Şah Hatayı Cemevi’nin düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde bir konuşma yaptı. Aygül konuşmasında son yıllarda artarak devam eden kadına yönelik şiddet olayının bir an önce son bulmalıdır” dedi. Kadınlarımız hayatımızın her alanında erkeğinin yanında olmasına rağmen erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü bu toplumda ne yazık ki kadın ikinci sınıf insan olarak algılanmaktadır. Kadın hak ettiği değeri görmediği gibi töre cinayetlerine kurban gitmektedir. Cinnet geçiren erkek en yakınında olan eşini, sevgilisini katlederek hayatına son vermektedir. Kadınlarımız devletten gerekli desteği alamadıkları için şiddete maruz kalmaktadır. Bütün bunların bir an önce son bulması için hükümetin üstüne düşeni yapması gerekiyor” dedi.


 
Ali Acar, CHP Bizim Kadınlarımız
 
Sultangazi CHP Belediye Başkan Adayı Av. Ali Acar, yaptığı konuşmada kadınlarımızın sorununu bir kez daha dile getirdi. Acar, “Peygamberimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır.) sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının gününü kutlarım. Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.
-Bütün kadınların eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum. Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum. Kadınlar İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Aile dokusunun temelini teşkil eden, doğumumuzdan ölene dek bizi karşılıksız seven, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlarımızdır.
Kadın sadece bir anne değil; öğretmen, psikolog, danışman ve anlatmakla bitmeyecek daha birçok rol üstlenmektedir. Kadınlarımız sadece evin içinde değil iş ve toplumsal hayatımızda da çok önemli bir role sahiptir.
Geleceğimizi yetiştiren ve şekillendiren, toplum hayatında erkeklerden çok daha zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılan kadınlarımızın bu özel gününü en kalbi duygularla kutlar, gelişimin ancak kadınların toplumlarda hak ettikleri yeri bulmalarıyla mümkün olacağının altını çizmek isterim.


 
 Öztürkmen, Kadınlar Gününüzü Kutluyorum
 
Sultangazi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen ve kurmaylarının katıldığı Şah Hatayı Cemevi’nin organize ettiği 8 Mart dünya kadınlar günü kutlamasında şöyle konuştu. “Kadınlar bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik, özgürlükçü, cinsiyet ayrımı olmaksızın bir yaşam koşulları istiyorlar. Bu günün uluslararası bir hal almasında  Amerika'nın New York kentindeki koton tekstil fabrikasında çalışan işçi kadınlar, 1800'lü yıllarda daha iyi bir çalışma koşulları elde etmek, hak ettikleri ücreti almak için mücadele ederken grev yaptıkları sırada fabrikaya kilitlenirler ve nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında 129 kadın işçi ölür. Hem o günün anısına istinaden hem de her yüzyıl da eşitlik için daha iyi bir yaşam koşulları arayan kadınlar günümüzde hala bunlar için çabalamaktadır. Kadınlarımız eskiye oranla günümüzde siyasete ve iş hayatına atılarak birçok olumsuzluğun üstesinden gelmiştir. Ancak arzu ettiğimiz noktaya ulaşmak için daha çok çaba ve emeğe ihtiyaç vardır. Ben özelde burada bulunan kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlarken, genel anlamda da dünyada ki tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum” dedi.


 
Konuşmaların ardından sahne alan bir birinden üstün sanatçıların seslendirdiği parçalarla coşan kadınlar, halaylar ve zılgıtlarla salonu inletti. Sanatçıların seslendirdiği parçalara eşlik eden kadınlar gönüllerince eğlendi. Gecenin geç saatine kadar devam eden etkinlik mutlu sonla noktalandı.




























1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat