Rus heyeti Türkiye'ye de

Okunma: 422
Türkiye 29 Mart 2016 00:14
Videoyu Aç Rus heyeti Türkiye'ye de
A
a

GENELKURMAY Başkanlığı, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı'nın (AGİT) Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere İlişkin Viyana Belgesi-2011 gereği, Rusya Federasyonu Değerlendirme Ziyareti Timi tarafından 28-30 Mart tarihleri arasında Türkiye'de değerlendirme ziyareti gerçekleştirileceğini duyurdu.

Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan basın duyurusuna göre, 3 kişiden oluşan Rusya Federasyonu Değerlendirme Ziyareti Timi, 28 Mart günü havayoluyla İstanbul'dan Türkiye'ye giriş yapacak ve İzmir Foça'da konuşlu Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nda değerlendirme ziyareti yapacak. Denetim timine, Türkiye'de bulundukları süre içerisinde Genelkurmay 1'inci İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Silahların Kontrolü ve Doğrulama Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 kişilik Refakat Timi tarafından refakat edilecek. Açıklamaya göre, Rusya Federasyonu Değerlendirme Ziyareti Timi, faaliyetlerini tamamlamasının ardından 30 Mart günü Türkiye'den ayrılacak.

UKRAYNA, TÜRKİYE'DE GÖZLEM UÇUŞU YAPACAK

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca Ukrayna'nın Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında 28 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında Türkiye'de gözlem uçuşu gerçekleştireceğini de bildirdi. Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ukrayna ASA gözlem uçağı (AN-30) ile Eskişehir Askeri Hava Üssü kullanılarak gerçekleştirilecek olan gözlem uçuşu sırasında, uçakta Ukraynalı uzmanların yanı sıra Türk yetkililer de hazır bulunacak. Ukrayna Gözlem Timi, gözlem uçuşu ve görev sonu çalışmalarının tamamlanmasından sonra 1 Nisan günü Türkiye'den ayrılacak.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat