Özgecan'ın katili öldürüldü

Okunma: 455
Türkiye 11 Nisan 2016 22:50
Videoyu Aç Özgecan'ın katili öldürüldü
A
a

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste tecavüz edilmek istenirken hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili şoför 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ile suç ortağı babası 51 yaşındaki Necmittin Altındöken, cezaevinde tabancalı saldırı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken kurtarılamadı. Babası Necmittin Altındöken'in ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan cezaevine giderek inceleme yaptı. Adalet Bakanlığı da olayı incelemek üzere 2 müfettiş görevlendirdi.

Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan'ın cinayet sanığı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altıdöken ve arkadaşı 26 yaşındaki Fatih Gökçe, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye'de ölümüyle infial yaratan Özgecan Aslan'ın cinayet sanığı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken, konuldukları yüksek güvenlikli Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bugün saat 15.00 sıralarında saldırıya uğradı. Silah sesleri duyulurken ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kalbine yakın bir noktaya kurşun isabet eden Ahmet Suphi Altındöken hemen ameliyata alındı. Çoklu kurşun yarası olduğu belirtilen Ahmet Suphi Altındöken'in hayati tehlikesi olduğu bildirilirken, babası Necmittin Altındöken'in de karın boşluğundan 2 kurşun yarasıyla yaralandığı öğrenildi. Ameliyata alınan yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken, ilerleyen saatlerde kurtarılamadığı açıklandı.

ADALET BAKANLIĞI 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Adalet Bakanlığı, Özgecan Aslan'ın cinayet sanıklarının cezaevinde silahla vurulmasıyla ilgili olarak 2 müfettiş görevlendirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'ne giderek inceleme yaptı. Olayda kullanılan tabancanın 6.35 milimetre çapında olduğu belirlenirken, saldırının nasıl gerçekleştiği araştırılıyor.

JANDARMANIN DİKKATİ SAYESİNDE YAKALANDILAR

Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Bunun üzerine aile, polise kayıp başvurusunda bulundu. Genç kız aile ve polis tarafından her yer de aranırken, Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken jandarma kontrol noktasında durarak otobana nasıl çıkacağını sordu. Askerler, minibüsün tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip yol kenarında durdurarak arama yaptı. Sürücünün babası Necmittin Altındöken ile Fatih Gökçe'nin de bulunduğu minibüste kan izine rastlandı. Ahmet Suphi Altındöken, kanın müşteri olarak minibüste kavga eden 2 yolcuya ait olduğunu söyledi. Gözaltına alınan 3 kişi, işlemlerinin arından serbest bırakıldı. Jandarma, Özgecan Aslan'ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü 12 Şubat'ta içinde Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi. Minibüste detaylı arama yapan ekipler bir şapka buldu. Şapkanın gösterildiği Mehmet Aslan'ın 'Kızıma ait' demesi üzerine sorgulanan Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti. Bir süre sonra Ahmet Suphi Altındöken de jandarma tarafından yakalandı. 13 Şubat sabahı şüphelilerin gösterdiği yerde genç kızın yanmış cesedi bulundu.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat