Nokta İstanbul"Un Öncelikli Kayıt Dönemi Sona Erdi

Okunma: 516
Türkiye 3 Nisan 2016 08:36
Videoyu Aç Nokta İstanbul"Un Öncelikli Kayıt Dönemi Sona Erdi
A
a

Üniversitelerden hastanelere, medya kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine Türkiye'nin en güçlü marka ve kurumları 31 Mart'ta sona eren öncelikli kayıt döneminde dijital adreslerini ".istanbul" ve ".ist"e taşıdı.

Üniversitelerden hastanelere, medya kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine  Türkiye'nin en güçlü marka ve kurumları 31 Mart'ta sona eren öncelikli kayıt döneminde dijital adreslerini ".istanbul" ve ".ist"e taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ'den yapılan açıklamaya göre,  İstanbulmarkasını dijitale taşıyan "Nokta  İstanbul" projesinin öncelikli kayıt dönemi sona erdi.

Üniversitelerden hastanelere, medya kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine birçok büyük kurum bundan sonra çevrimiçi kimliklerinde Nokta  İstanbul uzantılı internet adresini kullanacak.

Spor kulüplerinin de yoğun ilgi gösterdiği nokta  İstanbul uzantılı internet adreslerine  İstanbul'daki belediyelerin büyük bir kısmı da kaydoldu.  Beyoğlu,  Sultangazi,  Beylikdüzü,  Büyükçekmece ve Fatih belediyesi bundan sonra " İstanbul"u alan adreslerinde kullanacak.

Projeye İSPARK, Kültür AŞ, Spor AŞ başta olmak üzere  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştirak şirketlerinin tamamı dahil olurken isimleri  İstanbul ile özleşmiş İETT, İSKİ, Şehir Hatları ve  Hamidiye de alan adlarını ".ist" olarak değiştirdi.

Türk Hava Yolları da  İstanbul'un gücünü markasına dahil eden bir diğer büyük kurum oldu. Aralarında İHH ve Türk  Kızılay'ının bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü de Nokta  İstanbul'a kaydoldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ Genel Müdürü  Bekir Kaplan, belgeli kayıt döneminde  Türkiye'den çok fazla markanın Nokta  İstanbul'a başvurduğunu belirtti.

Markaların önemli bir şehir olan  İstanbul'un ismiyle markalarına güç katmak istediklerini dile getiren Kaplan, şöyle konuştu: 

"Tabii bir de  İstanbul özlemi,  İstanbul sevgisi var. Bu nedenle yurt dışından da çok talep aldık. Nokta  İstanbul'u birkaç dönemde başvurulara açtık. Önce global markaların başvurularını kabul ettik. Sonra Türk markaların, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının, bireylerin belgeli kayıt dönemini gerçekleştirdik. Şimdi ise nisan ayı başında müzayede ile başvuru dönemini başlattık. Yani bir isim için birden fazla başvuru varsa siteye geliyorsunuz, isminizi yazıyorsunuz, müzayedeye giriyorsunuz. Nisan sonunda başvurular bittikten sonra mayıs ayının ilk haftası online müzayede yapılacak.  1 Mayıs'tan itibaren 5 gün boyunca sitede açık artırmaya gireceksiniz. Bir isme birden fazla başvuru olursa online müzayede de ismin kimde kalacağı belli olacak."
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat