İlknur Altunay, İçin Yazılan Yalan Haber İşe yaramadı

Okunma: 32844
Sultangazi 25 Eylül 2016 08:28
Videoyu Aç İlknur Altunay, İçin Yazılan Yalan Haber İşe yaramadı
A
a

İlknur Altunay, “Sultangazi’nin ‘Ablası’ tutuklandı”. Başlıklı yalan haber yapan, medya kuruluşunu protesto etti. Yapılan açıklamada “ bu karalama ve iftira kampanyasını yürütenler hakkında gerekli hukuki girişimlerin başlatılacağı” belirtildi.

“FETÖ Terör Örgütü’ne yapılan operasyonlar kapsamında daha önce gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Sultangazi’nin ablası İlknur Altunay’ın tutuklandığı öğrenildi”. Denilerek oluşturulmaya çalışılan algı operasyonu, yetmezmiş gibi İlknur Altunay’ın Kartal Kadın Cezaevi T1 Koğuşunda olduğunun altı kalın çizgilerle çizildi.


Bu çirkin iftiraların bir cadı avı projesi kapsamında yayınlandığı anlaşılmaktadır. Söz konusu karalama ve yalan kampanyası daha önce de denendiği, haberi yazan kişi tarafından da itiraf edilmektedir. “ Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın eşi İlknur Altunay, FETÖ’den tutuklanması daha önce Sultangazi Hayat’ın yazarlarından Ahmet Demir’in yazısında gündeme getirdiği bilgileri teyit ediyor” denilmektedir.

Habercilik yalan yanlış, mesnetsiz haber yapmak değildir. Siyasi rant elde etmek isteyenler iftira ve çirkin saldırılarla algı operasyonları gerçekleştirirler. Karalama kampanyaları başlatırlar. Hiçbir yargı kararı olmadan insanları zan altında bırakmak ve karalamak etik değildir. Anlaşılan o ki “Mesele çamur at izi kalsın meselesidir”. Kişileri mahkûm etmek şahısların görevi değil yargının görevidir. Hüküm giymemiş biri hakkında algı oluşturmak, onunla ilgili yalan yanlış beyanlarda bulunmak yüce Türk adaleti nezdinde suçtur. Bir insanın suçlu veya suçsuz olduğuna sizler değil, yüce Türk Adaleti karar verir.

 Çirkin iftiralarla ilgili açıklama yapan İlknur Altunay; “Dün gün boyu internet üzerinden yürütülen kötü ve çirkin kampanyadan dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirtti. Malum yayın organının yazdığı biçimde herhangi bir durum yaşanmamıştır. Yazılan üzücü algı operasyonu ile ilgili geniş çaplı kapsamlı hukuki işlem başlatılacaktır” denildi. Bu algı operasyonundan anlaşıldığı üzere benim üzerimden eşim Cahit Altunay, yıpratılmaya çalışılmaktadır. Altunay ailesinin temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezat teşkil eden karalama kampanyaları bizleri yıldırmayacaktır. Ailemize yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı iftiranın sorumluları en kısa zamanda adaletle yüz yüze gelecektirler”.  Vatandaşımızın her ferdinden şunu istirham ediyorum; Sultangazi Belediye Başkanlığı Ülkemiz, İlimiz, İlçemiz, gönül coğrafyamız ve Sultangazililer için son derece önemli bir kurumdur. Bu önemli kurumun bu tür yalan, yanlış haberlerle yıpratılmaması son derece önem arz etmektedir” değerlendirmesi yapıldı. 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat