Havalimanı ve metroda patlama

Okunma: 534
Türkiye 22 Mart 2016 10:46
Videoyu Aç Havalimanı ve metroda patlama
A
a

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda iki ayrı patlama meydana geldi. Havalimanı'ndaki patlamanın ardından metroda da patlama oldu. Hastane yetkilileri 10'a yakın ölü ve 30 yaralı olduğunu kaydetti.

Belçika'da Brüksel Havalimanı'nda iki patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu yerden dumanlar yükselirken resmi olmayan açıklamalara göre en az 10 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. 

BELÇİKA TELEVİZYONU: EN AZ 10 ÖLÜ 

Belçika televizyonu RTBF'nin haberine göre, saldırıda en az 10 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. RTBF televizyonu haberini hastane kaynaklarına dayandırdı. 

Yaralanma ve ölümlerin tavanın çökmesi ve cam kırıklarından olduğu da iddialar arasında.  

SİLAHLA DA ATEŞ EDİLDİ

Patlamadan önce silahla ateş edildiği de iddialar arasında. Yetkililer, terör saldırı olduğunu ifade ediyor. Patlama sonrası ülke genelinde güvenlik alarma seviyesi dörde çıkarıldı. 

APRON VE TERMİNAL BİNASINDA PATLAMA

Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasında meydana geldi. Bir görgü tanığı patlamalardan birinin American Airlines'in bürosunun bulunduğu yerin yakınında olduğunu iddia etti.  

Binanın dış camlarının tamamen kırıldığı, havalimanı tavanında kısmi çökme meydana geldiği ifade edilyor.  

OTEL HASTANEYE ÇEVRİLDİ 

Patlamanın ardından havalimanı karşısında bulunan otel, sahra hastanesine çevrildi. Yaralıların tedavisi burada yapılıyor.

Havalimanında bulunan yolcular ise güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı. 

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'na doğru giden tren seferleri durduruldu. Havalimanına giden tüm yollar da kapatıldı. 

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU 

Zaventem Havalimanı'nda tüm uçuşlar durdurulurken, havalimanına gelmesi daha önce planlanan uçuşlar başka havalimanlara yönlendirildi.  

TWITTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA 

Zaventem Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Havalimanına gelmeyin, havalimanı boşaltıldı. Havalimanı bölgesinden uzak durun. Tüm uçuşlar iptal edildi" denildi. 

PARİS SALDIRGANI BRÜKSEL'DE YAKALANMIŞTI 

13 Kasım 2015'te meydana gelen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarını gerçekleştiren Salah Abdeslam, gerçtiğimiz cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanmıştı.

BELÇİKA İÇİŞLERİ BAKANI ALARM DURUMUNDAYIZ DEMİŞTİ 

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam niteliğindeki bir saldırı gerçekleştirebilecekleri ihtimaline karşılık alarm durumunda olduklarını açıklamıştı.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon ''Bir terröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

YILDA 23 MİLYON YOLCU

Zaventem Havaalanı Belçika'nın başkenti Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor ve yıllık 23 milyon yolcu tarafından ziyaret ediliyor.

METRODA DA PATLAMA

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Zaventem Havalimanı'nda meydana gelen ikiz patlamanın ardından şimdi de Avrupa Birliği'ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yakın Maelbeek metro istasyonunda patlama meydana geldi.

Brüksel'deki ulaştırma yetkilileri ise kentteki tüm metro istasyonlarının kapatıldığını açıkladı. 

Maelbeek, Brüksel'de Arap kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir semt olarak biliniyor.

Ayrıntılar geliyor...

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat