Erzurumlulardan Muhteşem İftar

Okunma: 1156
Sultangazi 19 Haziran 2016 19:13
Videoyu Aç Erzurumlulardan Muhteşem İftar
A
a

15 ülkeden Müslümanları Sultangazi’de ağırlayan Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının 13. gününde iftar sofrasında Erzurumluları buluşturdu.

 Muhteşem İftar Programına Şu İsimler Katıldı

 
Erzurumlular iftar programına Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Başkaya, Ak Parti Sultangazi ilçe Başkanı Suzan Dağlar Civan,Merkez Parti Sultangazi İlçe Başkanı Hasan Basri Özdemir,MHP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Erdinç Kayğusuz,Saadet Partisi Sultangazi  İlçe Başkan Yardımcısı Şeh Hamit Güneş, HAK-EV Başkanı Muzaffer Aydın,İş adamları,STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Kamacı Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

 
 Erzurumlar Dernek Başkanı İmdat Kamacı;“Bu mübarek Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Bu akşam yöresel iftar yemeğinde bizlere destek olan Belediye Başkanımız Sayın Cahit Altunay’a çok teşekkür ederiz. Bu akşam ki Erzurum Ketesini İlçe Başkan Yardımcımız Sayın Halil Poyraz kardeşim bizlere ikram etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. İş adamlarımıza bizlere verdikleri destekten dolayı çok çok teşekkür ederim. Şu an erzak dağıtımına devam ediliyor. Gençlik ve kadın kollarımız, ana kademe çalışmalarını yapıyorlar. Erzak vermek isteyen iş adamlarımız olursa bize bilği verebilirler. Tabi ki Erzurumlulara oruç bir başka güzel.
 
Alvarlı Efe Hz ne güzel söylemiş;
Erzurum kilidi mülki İslam’ın
Mevla’ya emanet olsun Erzurum
Erzurum derbendi ehli imanın
Mevla’ya emanet olsun Erzurum
 
İlim şehri kahramanlar şehri Erzurum, bir tarafta Palandöken bir tarafta Aziziye Tabyaları, çifte minareler ile bir başka güzel. Cağ kebabı, kadayıf dolması, oltu teşbihi, nakış nakış Şenkaya kilimi ile bir başka güzeldir.
 
Böyle Mübarek ve kültür şehri bir memleketin evladı olmaktan gurur ve onu duyuyorum.Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.Bu duygularla yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyor teşriflerinizden dolayı saygı ve Sevgilerimi sunuyorum” dedi.


Altunay'ın Selamını Getirdim

 
Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Başkaya, Sultangazi Belediye Başkanımız Cahit Altunay Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programına katıldığı için gelememiştir. Üzüntülerini ifade ederek iftar programına katılan Erzurumlu Hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
Başkaya “Rabbim bu mübarek ayda, Ramazan-ı Şerif’te tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibaretleri inşallah kabul etsin. Ramazan-ı Şerif, ülkemiz, milletimiz için, tüm İslam coğrafyası ve insanlık için inşallah hayırlara vesile olsun” dedi.












































1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat